President Macron van Frankrijk beschuldigd Rusland

De Franse president Emmanuel Macron beschuldigde Rusland er dinsdag van dat het de wereldorde probeert te ondermijnen door de stroom van voedsel en energie te belemmeren. Hij starte de G7 top in Duitsland af met de verklaring: “Rusland kan en mag dit conflict niet winnen,” voor hij naar Spanje vertrok om morgen de NAVO top bij te wonen, waar ook de Russische invasie in Oekraïne aan de orde zal komen.

President Macron van Frankrijk beschuldigd Rusland

Terwijl de Russische invasie zich voortsleept, namen de hoofden van de rijkste democratieën ter wereld een eensgezind standpunt in om Oekraïne te steunen “zo lang als nodig is” en kondigden aan dat ze drastische maatregelen zullen onderzoeken om de inkomsten van het Kremlin uit de olieverkoop waarmee de oorlog gefinancierd wordt, te beperken.

De top van de Groep van Zeven in Duitsland werd dinsdag afgesloten met een verklaring waarin ze hun voornemen bevestigden om onmiddellijk zware economische sancties aan Moskou op te leggen, en zo lang als nodig voort te zetten.

De leiders besloten ook de invoer van Russisch goud te verbieden en meer hulp te verlenen aan naties die te kampen hebben met voedseltekorten als gevolg van de blokkade van de Zwarte Zee voor graanleveranties uit Oekraïne.

Theoretisch zou de Russische olieprijslimiet werken door dienstverleners zoals verladers of verzekeraars te verbieden met olie te werken die boven een bepaalde drempel geprijsd is. Dat zou kunnen werken omdat de meeste dienstverleners in de Europese Unie of het Verenigd Koninkrijk gevestigd zijn, waardoor ze vatbaar zijn voor sancties. Maar wil het werken, dan moeten zoveel mogelijk verbruikende naties erbij betrokken worden, vooral India, waar raffinaderijen de goedkope Russische olie hebben opgekocht die Westerse handelaars geweigerd hebben.

Bron: Latest News Europe

Deel het artikel op social media platformen

Artikelen met dezelfde categorie

Zoek nieuws artikel van het Laatste Nieuws

President Macron van Frankrijk beschuldigd Rusland