Remmen bij flitspalen wordt binnenkort in Spanje aangepakt

Om bestuurders in Soanje op te sporen die vlak voor een flitscamera-zone te hard remmen en dan weer snel gas geven als ze voorbij de flitspaal zijn, is binnenkort in Spanje strafbaar. De Spaanse politie test een nieuw soort flitspaal.

Remmen bij flitspalen wordt binnenkort in Spanje aangepakt

De bestuurders die denken een boete te ontlopen, omdat ze hard en op tijd op hun rem trappen, brengen daarmee andere weggebruikers in gevaar, aldus de DGT. Door de nieuwe radars kunnen bestuurders nu bekeurd worden voor remmen en te hard rijden. De nieuwe flitspalen krijgen twee soorten camera’s, één voor snelheid en de ander voor anti-remmen.

Om bestuurders te betrappen die ook na het remmen te hard rijden, wordt bij het eerste type een mobiele camera kort voor de vaste camera geplaatst. Soortgelijke radars werken ook omgekeerd en hebben een mobiele camera die onmiddellijk achter een vaste radar geplaatst wordt om auto’s te betrappen die weer te snel rijden. Wanneer Spanje het gaat invoeren is niet bekend.

Frankrijk heeft nu nieuwe ultra-accurate snelheidsradars

Hoewel beweerd wordt dat ze 100% nauwkeurig zijn en een einde zouden kunnen maken aan de eis dat er een “foutenmarge” van 5 km/u moet zijn voordat een boete wordt opgelegd, is de Franse automobilistenbond ontstemd over de nultolerantie houding.

Na de goedkeuring van een nieuwe super-precieze flitspaal kunnen automobilisten meer bekeuringen voor verkeersovertredingen krijgen.

De piepkleine Nano Parifex, vervaardigd door een bedrijf in Yvelines is de eerste camera die gemaakt is met behulp van Lidar 3D 360-graden scantechnologie om de snelheden van bestuurders te analyseren en te registreren. Hij wordt boven op een bestaande camera gemonteerd.

Deel het artikel op social media platformen

Artikelen met dezelfde categorie

Zoek nieuws artikel van het Laatste Nieuws

Remmen bij flitspalen wordt binnenkort in Spanje aangepakt