Rondreizen door Zimbabwe

De Victoria Falls, oog in oog met de ‘big five’, ongerepte natuur en prachtige wandeltochten door natuurparken: we hebben het over Zimbabwe. Na tientallen jaren van politiek geweld heerst er rust in het land. Voor de inwoners van het land kan ik me niks fijners voorstellen, maar ook voor de reizigers onder ons brengt dit veel positiefs. Zimbabwe kan haar natuurlijk schoon met de rest van de wereld delen en daar wordt iedereen blij van, geloof me. In dit artikel vind je de highlights van Zimbabwe, wat mag je absoluut niet missen als je gaat rondreizen door dit prachtige Afrikaanse land?

Victoria Falls Rondreizen door ZimbabweVictoria Falls

Een toeristische trekpleister, maar niet over te slaan wanneer je in het land bent. Dit wereldnatuurwonder telt een watergordijn van bijna zeventienhonderd meter lang en is indrukwekkend om te zien. De waterval wordt veroorzaakt doordat de brede rivier Zambezi plots in een nauwe kloof stort. De Victoria Falls bevinden zich tussen het zuiden van Zimbabwe en het noorden van Zambia.

Overnachten in een lodge

Wakker worden, uit je lodge stappen en met nog slaperige ogen een olifant spotten. Het is mogelijk wanneer je kiest voor een overnachting in een lodge. Een lodge is een houten hut of huisje midden in de natuur, in Afrika vaak in beschermde natuurgebieden waardoor je er oog in oog kunt staan met bijvoorbeeld een olifant of zelfs een kudde olifanten. De overnachtingen zijn niet goedkoop, maar geven wel een extra dimensie aan je bezoek aan Afrika.

Natuurparken in Zimbabwe

Zimbabwe kent de mooiste natuurparken, zo is er het Hwange National Park die grenst aan de Victoria Falls. In dit park lopen maar liefst dertigduizend olifanten die letterlijk meewandelen langs je auto, dichter bij kán bijna niet. Een ander park is het Mana Pools National Park, waar de Zambezi rivier op verschillende plaatsen doorloopt. Tijdens je tocht door dit park is er een grote kans dat je verschillende dieren ziet drinken aan de rivier. Ook heb je de mogelijkheid te kamperen in dit park, tussen de hyena’s en de nijlpaarden. Aan spanning geen gebrek in Afrika

Steden

Naast natuurparken en wild, kent Zimbabwe nog een aantal toffe steden. De meest levende stad en hoofdstad is Harare. Harare telt een kleine anderhalf miljoen inwoners en staat bekend om de stad die niet slaapt. Feesten kan hier tot in de vroege uren en er is nooit rust in de stad. Wat Harare ook kenmerk zijn de jacaranda bomen, deze prachtig bomen kleuren heel Harare paars. De stad is vooral goed te bewonderen vanaf de Kopje, een heuvel buiten de stad die over Harare uitkijkt. Vanaf hier zie je goed hoe de stad is opgebouwd: van oude koloniale gebouwen tot nieuwere wijken, tot armere gebieden. Harare, een diverse stad.

Let’s go?

Zimbabwe is een prachtige vakantiebestemming. Het land is prachtig als het om natuur gaat, evenals de wilde dieren die je er kunt spotten. Een vakantie naar Zimbabwe staat garant voor avontuur, bewondering en spanning. Hopelijk staat Zimbabwe na het lezen van dit artikel op je bucketlist!

Deel het artikel op social media platformen

Artikelen met dezelfde categorie

Zoek nieuws artikel van het Laatste Nieuws

Rondreizen door Zimbabwe