Rusland blijft bewust burgur doelen aanvallen

3 burgers gedood door raketvuur bij raketaanvallen op Mykolaiv en Odesa

Functionarissen in de zuidelijke stad Mykolaiv zeiden dat maandagavond ongeveer 11 raketten waren afgevuurd. Vitalii Kim, hoofd van het regionale militaire bestuur van Mykolaiv, zei dat sommige raketten door de luchtafweer waren neergehaald, maar gaf geen verdere details.

Bij een raketaanval op de kustplaats Ochakiv, ten zuidwesten van Mykolaiv, werden drie mensen gedood, onder wie een 6-jarig meisje, zei Kim. Zes anderen raakten gewond.

Natalia Humenuk, woordvoerster van de strijdkrachten in het zuiden van Oekraïne, zei dat “er tot nu toe geen informatie is over slachtoffers” van de raketaanvallen op Mykolaiv.

De Russen, zei Humenuk, hadden KH-22 raketten gebruikt – hetzelfde type dat maandag het winkelcentrum van Kremenchuk trof – tegen de zuidelijke Odesa regio.

Rusland blijft bewust burgur doelen aanvallen

Luchtaanval Maandag op het winkelcentrum Kremenchuk

De gebeurtenissen die plaatsvonden vormen de ergste catastrofe in het recente verleden van Kremenchuk. De gemeenschap van Kremenchuk roept op tot vervolging van degenen die verantwoordelijk zijn voor het conflict en de aanslag op de mensen “zei Maletskii.

18 mensen zijn omgekomen als gevolg van de Russische raketaanval op het winkelcentrum. Een plaatselijke ambtenaar beweerde dinsdag dat het dodental als gevolg van de raketaanval op een winkelcentrum in de stad Kremenchuk, in Centraal-Oekraïne, was opgelopen tot 18 en zal mogelijk nog stijgen. Er zijn nog steeds 36 personen vermist, de reddingspogingen zijn nog aan de gang, volgens Dmytro Lunin, chef van het militaire bestuur voor het district Poltava. 25 patiënten zijn in het ziekenhuis in Kremenchuk opgenomen voor intensieve behandeling.

Minuten voor de inslag, die Oekraïense functionarissen toeschrijven aan een Russische KH-22 raket, waren honderden mensen in het winkelcentrum geweest. De KH-22 kan explosieve kernkoppen vervoeren met een gewicht tot een ton (2.240 pond).

Met behulp van grote machines en zwaar ingenieursgereedschap gaat de sloop van beschadigde gebouwstructuren nog steeds door. Meer dan duizend mensen-redders, politie, medici, en vrijwilligers-werkten de hele nacht door.

Onderzoek Oekraïense autoriteiten

Vóór de luchtaanval op een winkelcentrum beoordelen Oekraïense functionarissen de reactie op de luchtaanval. Oekraïense autoriteiten onderzoeken hoe het winkelcentrum Amstor in Kremenchuk reageerde op een luchtaanval voordat een Russische raket insloeg, waarbij ten minste 18 mensen omkwamen.

Vóór de aankondiging van de luchtaanval maandagmiddag trok het winkelcentrum honderden bezoekers. Als een waarschuwing voor een luchtaanval klinkt, moeten klanten en personeelsleden naar schuilkelders vluchten. Als deze bepaling wordt overtreden, zullen we actie ondernemen, die kan bestaan uit het indienen van strafrechtelijke aanklachten en het sluiten van instellingen.
Maletskii beweerde dat de plaats van de aanval onderzocht was door de algemene openbare aanklager van Oekraïne.

EU veroordeelt aanval op winkelcentrum Kremenchuk, noemt het een “afschuwelijke daad”

De Europese Unie heeft gezegd dat ze “in de sterkst mogelijke bewoordingen” de Russische raketaanval op een winkelcentrum in Kremenchuk in Centraal-Oekraïne veroordeelt, en het een “afschuwelijke daad” noemt.

Het aantal mensen dat bij de aanval om het leven kwam, steeg dinsdag tot 18, zei een regionale ambtenaar, terwijl zoek- en reddingsacties nog aan de gang zijn.

Een verklaring die dinsdagochtend werd vrijgegeven, zei: “De EU veroordeelt in de sterkst mogelijke bewoordingen de Russische raketaanval op een winkelcentrum in de Oekraïense stad Kremenchuk.

Zelenski, Oekraïne is een soevereiniteit staat

Volodymyr Zelensky, de president van Oekraïne, verklaarde dat de soevereiniteit van het land zich “uitstrekt tot het hele gebied” in een verklaring ter herdenking van de Dag van de Grondwet op dinsdag.

Hij beweerde dat Oekraïne een soevereine, autonome, democratische, sociale en rechtsstaat is die verdedigd moet worden.
“God bevestigt dat het beschermen van je huis tegen goddeloosheid niet zondig is en aan onze kant staat. Het niet verdedigen is een zonde.”
Volgens Zelensky is Oekraïne binnen de huidige grenzen integraal en onschendbaar en is Oekraïne een eenheidsstaat en zal de oorlog winnen.

Deel het artikel op social media platformen

Artikelen met dezelfde categorie

Zoek nieuws artikel van het Laatste Nieuws

Rusland blijft bewust burgur doelen aanvallen