Rusland lijkt de aanvallen in Donbas weer op te voeren

Russische soldaten lijken hun aanvallen in de regio Donbas te hervatten met kleinschalige offensieven in de buurt van de stad Sloviansk, nadat ze orders hadden gekregen om de operaties in Oekraïne op te voeren. Volgens een rapport dat uitgebracht werd door het Instituut voor de Studie van de Oorlog hebben Russische troepen korte grondaanvallen uitgevoerd in de buurt van de stad Sloviansk.

Rusland lijkt de aanvallen in Donbas weer op te voeren

Rusland is gestart met offensieven ten zuidwesten van Donetsk en ten noordwesten van Sloviansk, twee belangrijke doelwitten voor de strijdkrachten van Moskou.  Het Russische Ministerie van Defensie zei zaterdag in een verklaring, dat de strijdkrachten in heel Oekraïne de opdracht hadden ontvangen om de inspanningen op te voeren en door te gaan met aanvallen op Oekraïne.

Volgens de verklaring van het Oekraïense leger hebben de soldaten met succes de Russische aanval op de stad Bohorodychne weerstaan. Volgens de verklaring probeerden Russische troepen op te rukken naar de stad. De Russische soldaten probereerden dichter bij Siversk en de Bakhmut-Lysychansk te komen.

De Oekraïense verdediging blijft effectief en Russen hebben hun aanval te vroeg hervat, omdat ze onder druk stonden om het momentum te behouden, aldus de generale staf van het Oekraïense leger. Een rapport van het Britse Ministerie van Defensie dat gevechten op dezelfde plaatsen noteerde, ondersteund de verklaringen.

Deel het artikel op social media platformen

Artikelen met dezelfde categorie

Zoek nieuws artikel van het Laatste Nieuws

Rusland lijkt de aanvallen in Donbas weer op te voeren