Russische raketaanval op Odessa bevestigd door Moskou

Slechts één dag na het bereiken van een overeenkomst die de hervatting van de cruciale graanexport uit het gebied mogelijk zou maken, hebben Russische raketaanvallen de zuidelijke Oekraïense havenstad Odesa aangevallen. De raketaanval, volgens Maria Zakharova, een woordvoerster van het Russische Ministerie van Buitenlandse Zaken, gebruikte het Russich leger zeer nauwkeurige Kalibr raketten en waren gericht op Oekraïense militaire faciliteiten.

Russische raketaanval op Odessa bevestigd door Moskou

De woordvoerder van het militaire bestuur van Odessa, Serhii Bratchuk, meldde dat twee raketten de geen militaite infrastructuur van de haven troffen en dat twee andere door de Oekraïense luchtverdediging werden neergehaald. Volgens Oleksiy Goncharenko hoorde men in Odesa minstens zes explosies.

Het gebeurt een dag nadat Oekraïense en Russische ministers het eens waren geworden over het toestaan van graanexport vanuit Oekraïense Zwarte Zee-havens om de door oorlog veroorzaakte wereldvoedselcrisis te verlichten. De overeenkomst werd bemiddeld door de Verenigde Naties en Turkije in Istanbul.

Er zullen nieuwe campagnes volgen waarbij Poetin ongetwijfeld Odesa als doelwit zal nemen, en het enige antwoord van de wereld is om Oekraïne uiteindelijk te voorzien van lange-afstandsraketten en oorlogsvliegtuigen., aldus President van Oekraine Volodymyr Zelensky.

De Russische raketaanval op Odessa, een belangrijke Oekraïense stad aan de Zwarte Zee, is door de Volodymyr Zelensky aan de kaak gesteld als “Russische barbaarsheid”. Zelenski verklaarde zaterdagavond in een videoboodschap dat de aanval een nieuwe rechtvaardiging is voor andere naties om Oekraïne te voorzien van wapentuig dat “nodig is voor succes”.

Deel het artikel op social media platformen

Artikelen met dezelfde categorie

Zoek nieuws artikel van het Laatste Nieuws

Russische raketaanval op Odessa bevestigd door Moskou