Spiegelloze vlaggenschip Canon pas volgend jaar

Pas eind volgend jaar zal Canon’s geruchtmakende spiegelloze vlaggenschip werkelijkheid worden. Het mag geen verrassing heten dat de verwachte Canon EOS R1, het meest geavanceerde spiegelloze vlaggenschip van het bedrijf, waarschijnlijk niet snel zal verschijnen, omdat ook camerafabrikanten de gevolgen ondervinden van de voorraadtekorten in de wereld.

Spiegelloze vlaggenschip Canon pas volgend jaar

Canon EOS R1

Detailhandelaren hebben het advies gekregen de R1 pas in de tweede helft van 2023 te verwachten, dus het kan nog minstens een jaar duren voor we te zien krijgen wat een heel opwindende camera zou kunnen zijn, volgens het typisch nauwkeurige CanonRumors.

De lang dienstdoende DSLR vlaggenschip modellen uit de Canon EOS 1DX serie zullen zeer zeker vervangen worden door een spiegelloze versie van, de EOS R1, als die tenminste echt die naam krijgt. Veel professionals blijven die camera’s gebruiken, vooral in het licht van de voortdurende beschikbaarheidsproblemen met Canon’s huidige spiegelloze lijn-leider, de EOS R3.

Voorlopig houdt de spiegelloze onzekerheid de dure DSLR’s in gebruik

Het verkrijgen van een Canon EOS R3 is niet altijd eenvoudig, ondanks het feit dat het zonder twijfel een van de beste spiegelloze camera’s is en ontegenzeggelijk een van de beste professionele camera’s die op dit moment verkrijgbaar zijn.

De verkoop van spiegelreflexcamera’s is gestegen als gevolg van leveringsproblemen in de elektronica industrie, omdat mensen niet kunnen of willen wachten tot er een spiegelloos alternatief beschikbaar komt.

Het zou redelijk zijn te veronderstellen dat we nu al een R1 of op z’n minst een soort ontwikkelingsverklaring gezien zouden hebben om onze nieuwsgierigheid te wekken als die problemen er niet waren geweest.

Aan de andere kant kun je aanvoeren dat Canon er beter aan zou doen eerst zijn oorspronkelijke spiegelloze modellen te vervangen, zoals de Canon EOS R en de Canon EOS RP, omdat consumentenmodellen voor de massamarkt meestal beter verkopen en meer fotografen naar Canon’s ecosysteem trekken.

Afgezien van bevoorradingsproblemen zou Canon meer aandacht moeten besteden aan de uitbreiding van zijn lijn spiegelloze lenzen, zodat professionals erop kunnen vertrouwen dat ze een compleet systeem hebben om in te investeren als ze eenmaal klaar voelen om op spiegelloze lenzen over te stappen.

Het zou ons niet verbazen als een verbeterd instapmodel met volledig frame ruim vóór een klasseleider als de Canon EOS R1 zou verschijnen, gezien de populariteit die zo’n model waarschijnlijk zal hebben.

Bron: Latest News Europe

Deel het artikel op social media platformen

Artikelen met dezelfde categorie

Zoek nieuws artikel van het Laatste Nieuws

Spiegelloze vlaggenschip Canon pas volgend jaar