Stap dit jaar over op milieuvriendelijke verwarming

Infraroodstraling is een hernieuwbare warmtebron

Help het milieu dit jaar een handje door over te stappen op groene verwarming. Wanneer je infraroodverwarming combineert met groene energie, stoot je geen CO2 uit en help je zo de wereld groener te maken. Elektrische verwarming behoort nu al tot de toekomst.

Windturbines, zonneparken en zonnepanelen worden allemaal gebruikt in combinatie met groene energie. Volgens het Klimaatakkoord moeten in 2050 alle woningen en gebouwen gasloos zijn. In 2030 moeten de eerste 1,5 miljoen bestaande woningen milieuvriendelijker zijn. Dat gebeurt in minder dan tien jaar!

Elke nieuwe woning is nu voorzien zonder aardgasaansluiting. Bestaande woningen worden stilaan milieuvriendelijker. U kunt genieten van een duurzaam verwarmingssysteem en het gebruik van fossiele brandstoffen vermijden door uw woning elektrisch en groen te verwarmen met infraroodstraling.

Met een HR-ketel pas je de warmwatervoorziening moeiteloos aan. Bovendien verbruikt u minder energie om dezelfde ruimte te verwarmen als met een cv-ketel. Met groene verwarming verwarmt u uw woning op een economische, duurzame en kostenbesparende manier. Bovendien is infraroodverwarming gezond. Warme straling heeft een helende werking op ons lichaam. Spieren ontspannen, pijnverlichting wordt geboden en de bloedcirculatie wordt verbeterd.

infrarood panelen

Milieuvriendelijke verwarming bespaart geld op de energierekening

Milieuvriendelijke verwarming met infraroodstraling is ongelooflijk kosteneffectief. Ongeveer 93 procent van de energie wordt omgezet in warmte. De infraroodstralen zorgen ervoor dat de dingen en mensen in de kamer opwarmen. Denk aan muren, vloeren en meubels die warmte voor een langere periode vasthouden.

De straling weerkaatst dan praktisch alles en hult je in een heerlijke warmte. Deze manier van verwarmen verschilt van convectieverwarming, waarbij de lucht wordt verwarmd. Warme lucht stijgt het eerst op, zoals iedereen weet. Je hebt al veel energie verbruikt tegen de tijd dat je de warmte voelt als je op de bank zit. Bij een groene kachel die langgolvige infraroodstraling afgeeft, is dat geen probleem. De opwarmtijd van een infraroodpaneel is minimaal. In 5 minuten warmt een traditioneel paneel met een metalen behuizing op.

De opwarmprocedure duurt 8 tot 10 minuten met behulp van een IR-paneel met een glazen oppervlak. Een ‘gewone’ kamerthermometer kan geen infraroodwarmte detecteren. De temperatuur is ongeveer 4 graden Celsius koeler dan de waargenomen temperatuur. Deze directe verwarmingsmethode bespaart u zowel elektriciteit als geld. Elke graad dat het infrarood verwarmingspaneel lager is dan een gewoon verwarmingspaneel bespaart u 6% op de verwarmingskosten. Bereken eenvoudig uw winst. De elektrische groene verwarming van de Energiezuinig Verwarmen houdt je lekker warm en houdt je energierekening laag.

Rekenvoorbeeld groen energieverbruik

U kunt elektriciteit besparen door gebruik te maken van groene infraroodverwarming. Verbruik is vele malen voordeliger dan een cv-installatie die gebruik maakt van warme lucht. U kunt direct 30 tot 50% besparen op uw gebruikskosten. We raden je aan om bij de Energiezuinig Verwarmen een gratis verwarmingsplan te laten maken, waarin we het ruimtevolume in m3 bepalen voor een passende energiebehoefte.

Daarbij wordt gekeken naar de isolatiewaarde van de woning, de indeling, de ramen, de plafondhoogtes en andere aspecten. Om de kosten van het installeren van infrarood verwarming in combinatie met groene stroom aan te tonen, geven we een klein rekenvoorbeeld. Dit geeft aan dat de isolatiewaarde van de woning kritisch is. Met een uitstekende isolatie verdient u al snel een paar honderd euro per jaar terug.

Stel dat u infrarood groenverwarming wilt gebruiken om een ruimte van 10 m2 volledig te verwarmen. Het is een net gebouwd appartement dat goed geïsoleerd is, we gaan dus uit van een energiebehoefte van 30 watt per m3. De standaard hoogte van de plafonds is 2,5 m. Het totale aantal m2 is 25 (10 m2 x 2,5 m) en het benodigde vermogen van het infraroodpaneel is 750 watt (25 m2 x 30 W/m3). Dit kost je 0,75 kWh. Tel het aantal kWh op bij de gemiddelde elektriciteitsprijs van 0,22 €/kWh. Het verbruik is dan slechts 0,16 euro per uur.

De verschillende voordelen van infraroodverwarming

Geniet van de vele voordelen van infrarood verwarming in combinatie met groene energie in je woning, appartement, villa, eengezinswoning, studentenkamer of kantoor. 2 tot 3 cm dikke ruimtebesparende infraroodpanelen. – Zeer effectieve verwarmingstechniek. Talrijke ontwerpmogelijkheden.

Uitvoeringen in glas of metaal. Eenvoudige en snelle montage aan wand of plafond. Ook verkrijgbaar als draagbare verwarming op wielen. Aangename directe warmte. Onhoorbaar en geurloos. Goedkope installatie. Er zijn geen onderhoudskosten. Consistente warmte. Er zweven geen stofdeeltjes in de lucht. Pas de luchtvochtigheid van de kamer aan. Technische levensduur is 20-25 jaar. Onmiddellijke besparing op verbruik. LED-verlichting is aanwezig.

De variëteiten van groene verwarming

Met Energiezuinig Verwarmen elektrische verwarmingspanelen verwarm je je huis zonder gas te gebruiken. Infraroodpanelen zijn verkrijgbaar in verschillende maten, energieën en golflengten. Er zijn mooie ontwerpen beschikbaar. Je huis geurloos, stil en milieubewust verwarmen met behoud van een lage energierekening. Een nieuw verwarmingssysteem is een aanzienlijke uitgave die zorgvuldig moet worden geëvalueerd. In feite is de verwarmingstechnologie de laatste jaren enorm vooruitgegaan.

Je bent benieuwd naar de mooiste infraroodpanelen. Elektrische verwarming met een infrarood paneel is nodig en je gelooft in duurzame energie. De komende jaren zal niemand een kostbare en onnodige gasverwarming installeren. U wilt geen CO2 uitstoten en optimaal gebruik maken van infrarood verwarming met groene energie. Combineren met zonnepanelen is ook mogelijk.

Informeer bij de specialisten voor gedegen advies. Zij leggen uit hoe infrarood panelen u kan helpen energie te besparen in uw huis.  Dit artikel is gebracht door: leuknieuws, met hulp van en E-Businessnews.

Deel het artikel op social media platformen

Artikelen met dezelfde categorie

Zoek nieuws artikel van het Laatste Nieuws

Stap dit jaar over op milieuvriendelijke verwarming