Stap over op een urenregistratie app

Elk bedrijf, ook de horeca, heeft zijn eigen reeks unieke eisen voor personeelsbeheer processen. Een tijdregistratie app voor de horeca is uitgegroeid tot een noodzakelijk hulpmiddel. Hotels, restaurants, en evenementenplanners willen immers een mechanisme om de door hun werknemers gewerkte uren bij te houden. Behalve tijdrovend is ook het beheren van afwezigheid en verlof lastig. Managers kunnen meer tijd aan hun werknemers besteden en tegelijk nog steeds uitstekende service aan betalende klanten bieden als ze op een geautomatiseerd systeem vertrouwen.

Managers besparen veel tijd door een tijdregistratieprogramma te gebruiken dat een in- en uitklokfunctie en een mechanisme voor het aanvragen van vrije dagen bevat. Bovendien kunnen ze door een tijdregistratie programma te gebruiken al hun essentiële personeelszaken op één plaats bijhouden. We gaan dieper in op de vraag waarom een tijdregistratie programma nodig is en wat de voordelen zijn van het gebruik ervan voor een horecabedrijf.

urenregistratie app

De tijdregistratie functie van Excel is verouderd

Veel bedrijven blijven een Excel urenblad gebruiken om de door hun werknemers gewerkte uren bij te houden. Dit verschilt niet veel van de methode die tientallen jaren eerder gebruikt werd, waarbij managers de tijd bijhielden met pen en papier, respectievelijk met een tijdstempelmachine. We hebben allemaal de oude films gezien waarin werknemers in de rij moeten wachten om in te klokken voor hun dienst. Het gebruik van een app om de gewerkte uren bij te houden is in de huidige maatschappij veel gangbaarder en efficiënter geworden naarmate de technologie voortschreed.
De tijdrovende en uitdagende taak van het bijhouden van een Excel urenstaat is door deze transformatie overbodig geworden. Alle gegevens op één plaats bewaren en processen automatiseren is veel gemakkelijker en efficiënter met behulp van een tijdregistratie software, zodat jij en je team meer tijd kunnen besteden aan het belangrijke werk dat gedaan moet worden.

Wat is een tijdregistratie app voor de horeca, en waarom zou je er een gebruiken?

Een tijdregistratie app voor de horeca is een hulpmiddel dat gebruikt wordt om de aanwezigheid van werknemers bij te houden en het aantal uren dat ze erin steken. Naast basismogelijkheden zoals het registreren van aankomst- en vertrektijden van werknemers en het bijhouden van urenstaten, bevat de beste tijdregistratie app de volgende functies:
Naleving van arbeidstijdvoorschriften, en van verlof- en vakantie-uren.
Mogelijkheid om het aantal gewerkte uren van elke werknemer te evalueren en goed te keuren.
Bijhouden van urenstaten met maandelijkse rapportage.
Hulp bij de loonadministratie wordt geboden.
Het maken van werkroosters is een noodzakelijke taak.
Aanwezigheid wordt in real-time bijgehouden.
Communicatiemiddel voor jou en je collega’s.
Als werknemers niet in staat zijn hun gewone diensten te werken, hebben ze de mogelijkheid van dienst te ruilen.

Hoe een app voor tijdsbewaking nuttig kan zijn voor horeca managers

Hospitality managers, of zoals ze in de horeca meestal genoemd worden, floor managers worstelen vaak met de taak om de meest geschikte oplossing voor tijdregistratie in de horeca te vinden. Tijd is kostbaar in de horeca. Managers moeten tijd kunnen besparen en interne processen kunnen stroomlijnen om succesvol te zijn. Bovendien moeten managers en medewerkers meer prioriteit geven aan plezier voor de klant dan aan papierwerk. Het automatiseren van bewerkingen is een mooie zegen voor zowel werknemers als horeca managers.

Een uitstekend tijdcontrole-instrument voor horeca helpt bedrijfsleiders het juiste aantal kelners, koks en barmannen voor hun etablissement in te plannen. Bovendien moeten ze voorspellen hoeveel werknemers ze nodig zullen hebben op basis van de vraag. Bovendien worden de werkroosters onder de leden van het team verdeeld. Een tijdregistratie app, zoals Ei, kan horeca managers ook helpen om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de arbeidsvoorschriften, zoals ervoor zorgen dat het personeel de nodige pauzes krijgt, hun limieturen niet overschrijdt, en de juiste vakantie- en ziektetijdrechten krijgt.

Handige functies in het tijdregistratie programma

Behalve om de tijd bij te houden, kan de app gebruikt worden om vrije dagen en vakanties bij de werkgever aan te vragen. Werknemers kunnen via de werknemers app met een paar eenvoudige klikken verzoeken indienen, wat tijd en moeite bespaart. Leidinggevenden kunnen verlofaanvragen snel en eenvoudig goedkeuren via de tijdregistratie applicatie. Werknemers kunnen ook beschikbare dagen controleren, coördineren en communiceren met hun collega’s, en hun afwezigheid en vakanties plannen met behulp van de eenvoudige team kalender functie. Werknemers afwezigheden en geplande vakanties worden onmiddellijk met de kalender gesynchroniseerd, zodat je in één oogopslag een complete lijst van alle gewenste en komende vakanties krijgt. Al deze tijdbesparende functies helpen je veel tijd te besparen. Zowel voor de horeca manager als voor hun teamleden.

Voor onafhankelijke contractanten kan het belang van urenregistratie niet overschat worden

De registratie van werkuren als onafhankelijke contractant is onder andere nodig voor zowel 0-uren als flexibele contracteringsregelingen. Toepassingen zoals de ei-uren registratie app bevatten extra mogelijkheden die managers helpen bij het plannen van de werkroosters voor hun personeel en bij het vergelijken van de gewerkte uren met de uren die van het bedrijf verwacht worden. Deze app helpt horeca ondernemers en personeelsfunctionarissen bij het beheren van dienstroosters en het bijhouden van wie klaar is met zijn werkuren. Je kunt zelfs notities in de app opslaan! Bovendien zijn documentbeheer, grondige rapporten, en vergoedingsoverzichten allemaal belangrijke functies die de procedures nog verder kunnen stroomlijnen.

Dankzij dit hulpmiddel is het nu gemakkelijk om de uren van individuele werknemers bij te houden, urenstaten te bekijken, en dagelijks specifieke diensten te bekijken. Maak het bovendien eenvoudig om overuren bij te houden en uit te betalen. Dit is vooral essentieel in het geval van de urenstaat ZZP, waarin elk gewerkt uur gecompenseerd wordt. Het is nodig om de compensatie te bepalen als de gewerkte uren op gewone dagen, ’s avonds, of op feestdagen waren, onder andere. Deze informatie kan dan gebruikt worden om de kosten van de diensten van de ZZP-er te berekenen en hem te betalen.

Bron: urenregistratie app

Deel het artikel op social media platformen

Artikelen met dezelfde categorie

Zoek nieuws artikel van het Laatste Nieuws

Stap over op een urenregistratie app