Steentje bijdragen tegen klimaatverandering

De opwarming van de aarde is een groot probleem waarbij we met z’n allen moeten samenwerking om dit tegen te houden, voordat er onherstelbare schade ontstaat. Om klimaatverandering tegen te gaan, is het belangrijk dat we allemaal iets doen. Veel mensen weten echter niet zo goed waar ze moeten beginnen, maar elk klein beetje is al een stap in de juiste richting! Weet je ook niet zo goed hoe jij het beste je steentje kunt bijdragen om klimaatverandering tegen te gaan? Hieronder staan 4 tips waarmee jij ook klimaatverandering tegen kunt gaan!

  1. Recycle je kleding

Ben je inmiddels wel uitgekeken op je oude kleren en ben je weer toe aan iets nieuws? Gooi dan niet zomaar je oude kleren weg of koop weer een volledig nieuwe garderobe, maar kijk of er andere opties zijn. De mode industrie is een van de grootste vervuilers en elke keer nieuwe kleding kopen is ontzettend slecht voor het milieu. Kijk daarom of je je kleding kunt ruilen met een vriend of vriendin voor een ander kledingstuk. Of verkoop je oude kleren en koop ook weer tweedehands kleding. Dit is niet alleen goedkoper, maar ook veel beter voor het milieu.

  1. Recycle je afval

Het lijkt misschien een grote stap om in een keer alles te gaan scheiden van je afval thuis, maar in de praktijk is het slechts een kleinigheid. Zorg ervoor dat je al je afval scheidt zodat dit ook op de juiste manier gerecycled of afgevoerd kan worden. Ook is het belangrijk om je plastic afval te gaan verminderen. Gebruik bijvoorbeeld minder plastic folie om je etensresten in te pakken elke dag.

  1. Kies klimaatvriendelijke merken

Veel grote merken zijn ontzettend slecht voor het milieu en bij de productie worden veel schadelijke stoffen uitgestoten. Voordat je ergens kleren of andere producten gaat kopen, sta eerst even stil bij het effect wat dit merk heeft op het klimaat. Er bestaan inmiddels genoeg klimaatvriendelijke merken die zuiniger met het milieu omgaan of die de klimaatafdruk die ze achterlaten ook direct weer compenseren. 

  1. Eet minder vlees

De productie van vlees heeft een ontzettend slecht effect op het milieu. Het kost bijvoorbeeld 2500 liter water om slechts één hamburger te produceren. Dit is natuurlijk ontzettend veel, terwijl een keer per week geen vlees eten voor jou niet zoveel moeite zal zijn. Er zijn talloze lekkere, voedzame vegetarische gerechten waarmee jij ook je steentje zal bijdragen tegen de klimaatverandering.

Deel het artikel op social media platformen

Artikelen met dezelfde categorie

Zoek nieuws artikel van het Laatste Nieuws

Steentje bijdragen tegen klimaatverandering