Toeristische attracties voor de waaghalzen onder ons

Musea bezoeken, kathedralen bekijken, markten afstruinen, stranden ontdekken en neerstrijken op een terras. Dit zijn een aantal activiteiten die we maar al te graag doen wanneer we een weekendje weg of op vakantie zijn. Leuke activiteiten, maar of ons bloed er sneller van gaat stromen is de vraag. Hoe zit het met toeristische attracties of activiteiten voor de waaghalzen onder ons? Waar moet je heen voor spanning, actie en misschien zelfs een beetje angst? Je leest het in dit artikel, let’s go!

Toeristische attracties voor de waaghalzen onder ons

Hangbruggen
Een wandeling door een bos of natuurgebied kan je extra spannend maken door paden te kiezen die hangbruggen bevatten. Meterslange wiebelende bruggen, gemaakt van touw en hout dat kraakt bij elke stap, op soms wel honderden meters hoogte. Voor diegene die van spanning houdt geeft zo’n brug wel een behoorlijke adrenaline kick. Je vindt hangbruggen terug over de hele wereld, een aantal gewaagde bruggen zijn: Puente Ojuela Bridge in Mexico, Hussaini Hangbrug in Pakistan, Q’eswachaka in Peru of Iya Valley Vine Bridge in Japan.

De Catacomben van Parijs
Je zou het niet direct denken, maar de stad van de liefde heeft een bijzonder lugubere kant. Onder Parijs bevindt zich in totaal tweehonderdnegentig kilometer aan tunnels die in de achttiende eeuw dienden als begraafplaats. De tunnels bevatten de lichamen van wel zes miljoen Parijzenaren, je loopt dwars door schedels en botten waardoor je aan alle kanten voelt dat je letterlijk omringt wordt door de dood. Het heeft iets lugubers, maar het oogt ook als een gigantisch kunstwerk.

Isla de Muñecas, Mexico
Een klein eiland gelegen ten zuiden van Mexico-stad is misschien wel het meest creepy eiland dat er bestaat en geeft je direct de kriebels. Isla de Muńecas staat voor eiland van poppen en dit is precies wat het eiland is. Het eiland kende slechts een bewoner, een man genaamd Barrrera, wiens dochter plots stierf. Haar lichaam en later haar pop spoelde aan, waardoor de man alle aangespoelde poppen begon te verzamelen en uitstalde op het eiland. Hij geloofde dat de poppen bezeten waren door de ziel van het meisje en de lokale bevolking was er zeker van dat de poppen fluisterden. Barrera is zo’n twintig jaar overleden en sindsdien is het eiland enkel nog een toeristische attractie, voor wie durft dan..


Centralia, Pennsylvania
Een spookstad hoort nog in het rijtje thuis van de attracties voor waaghalzen. Centralia draaide jaren op de steenkolenindustrie, tot er een brand uitbrak in 1960 die tot op heden nog niet geblust is. De stad moest volledig ontruimd worden en is sindsdien een spookstad die nog zo’n elf inwoners heeft. Wanneer je deze stad bezoekt stap je rechtstreeks in een scene van een apocalyptische film: geen mens op straat, vervallen huizen en rook dat vanuit de grond omhoogkomt. 

Deel het artikel op social media platformen

Artikelen met dezelfde categorie

Zoek nieuws artikel van het Laatste Nieuws

Toeristische attracties voor de waaghalzen onder ons