Vakantie vieren op La Palma

La Palma is het meest noordwestelijke eiland van de Canarische eilanden, gelegen ten westen van Afrika. Van alle Canarische eilanden is La Palma het minst toeristisch, wat het voor degene die mensenmassa willen mijden een uitstekende vakantiebestemming maakt. La Palma is het eiland voor zij die van bijzondere natuur en mooie wandelroutes houden, het eiland wordt namelijk niet voor niets het groenste eiland genoemd. In dit artikel vind je alle informatie over een vakantie op La Palma. Ben je klaar voor natuur, zon en rust?

La Palma

Klimaat
La Palma heeft een tropisch steppeklimaat, het wordt er in de winter niet snel kouder dan vijftien graden en zomers kunnen de temperaturen oplopen tot achtentwintig graden. Ook valt er behoorlijk wat regen in de wintermaanden, de reden waarom La Palma zo groen is! Qua weer kan het wisselend zijn op het eiland: de zon kan vol op schijnen, terwijl je verderop sneeuw ter hoogte van de bergtoppen ziet. Op La Palma is het vaker bewolkt in vergelijking met de andere Canarische eilanden, je zou denken dat dit een nadeel is, maar toeristen kiezen La Palma als vakantiebestemming vooral om de natuur en de wandelingen en dan zorgen die wolken toch wel voor de nodige verkoeling.

Natuur(park)
Dé reden dat men naar La Palma trekt is de uitgebreide variatie aan flora en fauna. Op het eiland vind je zowel dicht begroeide tropische bossen, laurierbossen, zandvlaktes en vulkaangebieden. Bekend in La Palma is het Nationaal Park Caldera de Taburiente, dit natuurgebied spreidt zich uit over de gehele breedte van het eiland en beschermt een gigantische vulkaankrater die is ontstaan vanuit erosie. Deze krater genaamd Caldera de Taburiente is tien kilometer lang en bereikt op sommige plaatsen een hoogte van wel tweeduizend meter. Het hoogste punt van de Caldera is de Roque de los Muchachos. Vanaf dit punt heb je uitzicht over de verschillende Canarische eilanden en hier bevindt zich ook de internationale sterrenwacht. Doordat er bijna geen lichtvervuiling is, heb je hier eindeloos zicht op de sterren en de Melkweg. Echt een aanrader!

Wandelroutes
La Palma barst van de verschillende wandelroutes: zowel voor de ervaren als de beginnende wandelaar is er bijna duizend kilometer aan wandelroutes beschikbaar. Bijna elk gebied op het eiland is te bewandelen en dus te bewonderen. Je kunt zelf op zoek gaan naar de wandelroutes of op pad gaan met een gids. Ook worden er speciale wandelvakanties georganiseerd, waarbij je door het gehele eiland trekt. Trek doorheen de bergen, wandel over maanachtige landschappen, aanschouw de ruige rotsformaties, en wandel langs de metershoge watervallen in dicht begroeide bossen: de natuur van La Palma laat je je ogen uitkijken.

Santa Cruz
Santa Cruz is de hoofdstad van La Palma. Dit stadje kent een kleine twintigduizend inwoners en behoorde vroeger tot een van de grootste havensteden ter wereld. Santa Cruz bevat veel oude koloniale gebouwen, smalle straatjes en vele gezellige terrasjes en restaurants. Ook vind je er de bedevaartkerk Las Nieves, die zeker het bezoeken waard is. Heb je tijdens de wandelvakantie behoefte aan iets meer leven om je heen? Bezoek dan Santa Cruz! Ook de ideale plaats om bij te komen van een hele dag wandelen. 

Deel het artikel op social media platformen

Artikelen met dezelfde categorie

Zoek nieuws artikel van het Laatste Nieuws

Vakantie vieren op La Palma