Van plan om te roadtrippen? Lees deze tips!

Een land ontdekken via een roadtrip geeft een hele nieuwe dimensie aan het woord vakantie. Door het land te ontdekken door er doorheen te rijden, heb je de kans plekjes te ontdekken waar geen vakantiecatalogus tegen op kan. Niet gebonden zitten aan een plek geeft je de ruimte om te gaan en staan waar je maar wilt, mits toegestaan natuurlijk. Roadtrippen kan met een auto, maar is misschien nog wel leuker met een camper. Alhoewel, op zoek naar bijzondere plaatsen van overnachten is ook leuk natuurlijk. Dit artikel geeft je een aantal tips voor een geslaagde road trip. Enjoy!

Van plan om te roadtrippen? Lees deze tips!

1. Zet grote lijnen uit, maar plan niet te veel

Een roadtrip plannen is het leukste wat er is, je kunt volledig zelf bepalen wat je allemaal wilt zien, waar je heen wilt en voor hoe lang. Hoewel je snel geneigd bent alles tot in de puntjes te plannen, zou ik je willen adviseren om de grote lijnen uit te stippelen en hierbij wat ruimte over te laten. Een roadtrip kan onverwachts anders uitpakken: stel je voor dat je iets langer wilt blijven op een plaats of juist sneller weg wilt, of dat je mensen tegenkomt die ook aan het roadtrippen zijn en je samen wilt reizen! Als je alles tot in de puntjes al geboekt hebt, is er weinig ruimte voor spontaniteit en dit is juist het leuke aan roadtrippen. Natuurlijk is het goedkoper om alles van tevoren te boeken en te plannen, maar gaandeweg hotels of hostels boeken werkt ook prima en geeft je meer vrijheid.

2. Land of landen?

Waar ga je heen? Ben je van plan een land door te rijden of juist meerdere? Ook dit is goed om van tevoren te bepalen, want zo kun je rekening houden met de reistijden. Als je in en korte tijd meerdere landen wilt zien is de kans groot dat je meer in de auto zit dan dat je de landen daadwerkelijk ziet en dit is niet écht de bedoeling, denk ik. Zoek een beetje uit welke kant je graag op wilt en hoeveel uren dit gaat zijn onderweg, zo kom je niet voor verassingen te staan en kun je bepalen of je één land wilt doorrijden of grenzen over wilt gaan.

3. Zorg voor een goede balans tussen auto en natuur

Zoals net al verteld, is het niet de bedoeling van een roadtrip om alleen maar in de auto te zitten. Als je met vrienden gaat is het autorijden waarschijnlijk geen straf, maar zorg wel voor een goede balans tussen rijden en het land ontdekken. Probeer goed aan te voelen wat je eigen behoeftes zijn hierin, het is tenslotte wel een vakantie. Zorg dat het geen moeten wordt, dat rijden. Blijf dan liever wat langer op een plaats en geniet van alles om je heen! 

4. Cruciaal lijstje

Welke dingen zijn cruciaal om te checken voor je op roadtrip gaat, of wat mag je absoluut niet vergeten? Hier volgen een aantal basic tips en adviezen. Enjoy!

  • Check de autoverzekering, pechhulp voor onderweg in het buitenland afsluiten voor tijdens je roadtrip kan enorm handig zijn
  • Laat je auto van tevoren checken, anders moet je snel een beroep doen op de tip hierboven
  • Zorg voor alle auto- en verzekeringspapieren en maak eventueel kopietjes
  • Zorg voor een goede navigatie, je smartphone kan, maar neem voor de zekerheid ook een kaart mee. You never know. 

 

Deel het artikel op social media platformen

Artikelen met dezelfde categorie

Zoek nieuws artikel van het Laatste Nieuws

Van plan om te roadtrippen? Lees deze tips!