Vannacht Russische raketinslagen in de regio Odessa

De autoriteiten melden dat ’s nachts 20 personen zijn omgekomen door Russische inslagen op bouwwerken in de regio Odessa. De hulpdiensten van Oekraïne hebben gemeld dat 20 mensen zijn omgekomen door Russische inslagen vannacht in de omgeving van Odessa.

Overnight by Russian strikes on structures in the region of Odesa

Een woongebouw eiste het leven van minstens 16 mensen, terwijl een tweede aanval op een recreatie-inrichting het leven eiste van nog eens vier mensen, onder wie een kind. De autoriteiten meldden dat een derde inslag in een weiland viel. Bij de aanslagen raakten 38 mensen gewond, en een reddingspoging is nog aan de gang.

Volgens eerdere informatie van de Oekraïense autoriteiten zijn mogelijk twee kinderen omgekomen

Staatssecretaris van Binnenlandse Zaken Jevhenii Yenin zei eerder op vrijdag, sprekend vanaf de plaats van de aanvallen: “We verwachten niet dat we iemand levend zullen vinden, maar er is een kans.” Oekraïne verwacht een vermindering van de beschietingen in de buurt van Odesa.

Oekraïne verwacht dat de aanvallen op het gebied rond Odesa zullen afnemen als Rusland Slangeneiland in de Zwarte Zee verlaat, aldus Andrii Demchenko, een woordvoerder van de Staatsgrensbewaking van Oekraïne.

“Het is nu duidelijk waarom de tegenstander het eiland veroverd heeft. Ze plaatsten talrijke massavernietigingswapens in het hele gebied en schoten daaruit, verklaarde Demchenko tijdens een briefing. “We hopen nu dat de beschietingen van Oekraïens land zullen afnemen”. Demtsjenko toonde zich optimistisch dat het eiland spoedig toegankelijk zou zijn voor de Oekraïense grensdienst.

Omdat de vijand de toegangswegen naar het eiland mogelijk heeft gemijnd, is de situatie op Snake Island nog steeds precair. Het probleem wordt momenteel onderzocht en bekeken,” zei hij. “Ik hoop dat de Oekraïense grenswachten zo snel mogelijk naar dit gebied van Oekraïens grondgebied zullen terugkeren”.

Aanvallen tegen autoriteiten in het zuiden van Oekraïne die Rusland steunen

Een groeiende verzetsbeweging tegen pro-Russische autoriteiten die delen van het zuiden van Oekraïne in handen hebben, wordt volgens Amerikaanse bronnen gesuggereerd door drie moordaanslagen op pro-Russische leiders in de afgelopen twee weken.

Hoewel er tot nu toe alleen in de stad Kherson een paar geïsoleerde gevallen zijn geweest, vrezen de functionarissen van de VS dat het verzet zich tot een grotere contra-insurgency zou kunnen ontwikkelen, waardoor het voor Rusland veel moeilijker zou worden om de controle te behouden over vers in bezit genomen gebieden in heel Oekraïne.

Op een conferentie in Washington, DC, verklaarde directeur van de nationale inlichtingendienst Avril Haines woensdag dat het Kremlin “geconfronteerd wordt met escalerende partizanenactiviteit in het zuiden van Oekraïne”.

Een ambtenaar van de VS beweerde dat, vooral na het weghalen van troepen uit het gebied voor het conflict in Donbas in het oosten, de VS vinden dat Rusland niet voldoende soldaten in Kherson heeft om het gebied behoorlijk te bezetten en te besturen.

Bovendien heeft Oekraïne sporadisch tegenaanvallen gelanceerd in de buurt van Kherson, waardoor de Russische troepen zwaar belast worden.

Bron: Latest News Europe

Deel het artikel op social media platformen

Artikelen met dezelfde categorie

Zoek nieuws artikel van het Laatste Nieuws

Vannacht Russische raketinslagen in de regio Odessa