Veranderingen die Elon Musk aan Twitter zou kunnen aanbrengen

Musk zal toetreden tot de raad van bestuur van Twitter, volgens de CEO van het bedrijf, Parag Agrawal, die het nieuws dinsdag tweette. De informatie kwam de volgende dag na Musk’s aankondiging dat hij een belang van 9,2 procent in Twitter had vergaard, waardoor hij de grootste aandeelhouder van het bedrijf is geworden.

Veranderingen die Elon Musk aan Twitter zou kunnen aanbrengen

De CEO van Twitter, Elon Musk, toonde zich opgetogen over de samenwerking met Parag en de raad van bestuur om de komende maanden belangrijke verbeteringen aan de dienst aan te brengen.

Musk’s benoeming tot lid van de raad van bestuur van Twitter heeft speculaties losgemaakt over wat zijn nieuwe positie zou kunnen betekenen voor de toekomst van de sociale mediasite. Net als veel andere Twitter gebruikers is Musk niet verlegen geweest met het delen van zijn gedachten over wat er volgens hem verbeterd moet worden aan het platform, door zijn openhartige observaties naar zijn 80 miljoen volgers te tweeten.

Musk’s termijn in de raad van bestuur van Twitter loopt af in 2024, en hij heeft ermee ingestemd niet meer dan 14,9 procent van de aandelen van het bedrijf te bezitten tijdens zijn termijn in de raad, zo blijkt uit een registratie bij de Securities and Exchange Commission.

Voordat hij zijn aandeel in het bedrijf bekendmaakte, had Musk getwitterd over de regels van Twitter en wat wel en niet is toegestaan op het sociale media platform. Musk hield eind maart een enquête op Twitter, waarin hij gebruikers vroeg of ze geloofden dat Twitter de vrije meningsuiting beschermde. Hij verklaarde dat de resultaten van de enquête “veelzeggend” zouden zijn.

“Vrijheid van meningsuiting is essentieel voor een goed functionerende democratie,” schreef Musk in een tweet. “Geloof je dat Twitter zich naar de letter aan dit principe houdt?” vraag ik.

Ongeveer 70% van de 2 miljoen ondervraagden antwoordde ontkennend. “Het niet naleven van de principes van vrije meningsuiting op Twitter, dat als een de facto openbaar stadsplein fungeert, kan de democratie op een fundamenteel niveau ondermijnen. Wat is de beste handelwijze? “In aansluiting op een andere vraag of er al dan niet een nieuw platform nodig was, voegde hij er nog een aan de mix toe.

Bron: Gitr

Deel het artikel op social media platformen

Artikelen met dezelfde categorie

Zoek nieuws artikel van het Laatste Nieuws

Veranderingen die Elon Musk aan Twitter zou kunnen aanbrengen