Vluchten voor de Spaanse politie en tot 50.000 euro inzetten

Na een bizarre achtervolging door de straten van Sevilla onthulde het ongeluk van een 21-jarige Engelsman het bestaan van een spel dat gespeeld werd door een groep Britse jongens die aan de Costa del Sol wonen, en een bekend videospel in het echt na te bootsen met riskante manoeuvres en ontsnappingen aan de politie. De deelnemers konden tot 50.000 euro inzetten, met een hoofdprijs van 200.000 euro die in september in Estepona gekozen zou worden.

Vluchten voor de Spaanse politie en tot 50.000 euro inzetten

Met dat bedrag zou een winnaar worden bepaald. Er zou gekeken worden naar het aantal kilometers dat afgelegd werd om de politie te ontwijken en naar de uitgevoerde manoeuvres, maar ook naar de betekenis van elk voorval en of er in de pers over bericht was of dat opnames en foto’s van deze onwettige races op de sociale media waren gedeeld. Elke deelnemer moet zijn of haar gevaarlijke videos kunnen tonen.

De Audi RS6 was steeds het model van de auto’s die bij deze wedstrijden gebruikt werden. Ze werden voor ruwweg 1.700 euro elk weekend in Marbella gehuurd. Op het exemplaar wat verongelukt was zaten Poolse nummerplaten. Aan boord waren de bestuurder, een 21-jarige Engelse aristocraat, en een 19-jarige Ier die later beweerde dat hij de eerstgenoemde had ontmoet toen hij online videospelletjes met hem speelde.

Na de botsing in Sevilla en een ander ongeluk een paar weken eerder in Marbella heeft de Spaanse Nationale Politie een onderzoek ingesteld naar de situatie. Malaga was het epicentrum van deze illegale races met heimelijke weddenschappen. Een paar dagen eerder was de plaatselijke politie van Sevilla op zoek naar de Audi RS6 die veel te hard reed en in de richting van Montequinto uit het oog was verloren.

Ongeluk met racers

Aan de ontsnapping van een van deze auto’s kwam echter een abrupt einde op zondag 22 mei, in de Ronda Urbana Norte, toen de bestuurder de controle over het voertuig verloor en tegen een reling botste. Het had tevoren een afstand van ongeveer tien kilometer op topsnelheid afgelegd.

Een patrouille van de plaatselijke politie van Sevilla ontdekte de auto die om vijf uur ’s middags. De Audi ging met hoge snelheid reed door de Puerta de la Carne. De politieagenten probeerden het voertuig tot stilstand te brengen, maar slaagden daar niet in. De Audi R6 ging ervan door.

Op een gegeven moment reed de Audi zelfs in tegengestelde richting en door de begroeiing over de middenberm te crossen. Tenslotte verloor hij de controle over het voertuig bij het industrieterrein Calonge, waarbij hij tegen een reling botste nadat hij al door een verkeerslicht en een andere barrière was gereden. De bestuurder, een 21-jarige Engelsman, werd gearresteerd terwijl zijn vriend, een 19-jarige Ier, door de plaatselijke politie werd ondervraagd.

Na de botsing bracht de bestuurder van zondag op maandag de nacht in de cel door en werd maandagmiddag voor het gerecht voorgeleid. De rechter klaagde hem aan. De bestuurders rijbewijs werd ingetrokken. De hele achtervolging werd op video vastgelegd door de verkeerscamera’s van het gemeentebestuur van Sevilla.

Het racegeval van Marbella

Een andere Audi RS6 was een week eerder in Marbella verongelukt, bij een incident waarvan de politie denkt dat het verband houdt met de botsing in Sevilla. Op 15 mei, om half vijf ’s morgens, was de crash. Het voertuig, dat zwart van kleur was, werd gezien terwijl het de eerste overtredingen beging in de buurt van een populaire nachtclub in de stad. Een plaatselijke politieagent probeerde hem te stoppen, maar de bestuurder ging ervan door met hoge snelheid. Als gevolg daarvan ontstond een achtervolging door het centrum van Marbella, met als hoogtepunt dat de Audi een patrouillewagen van de Nationale Politie raakte.

Volgens het dagblad Sur reed de verdachte tijdens de vlucht voortdurend in de verkeerde richting, waarbij hij door alle rode lichten reed en meerdere verkeerscirkels nam in de tegenovergestelde richting. Op wegen waar een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur geldt, haalde de auto meer dan 150 kilometer per uur. De auto reed door tot hij in Puerto Banus aankwam. Verschillende Spaanse politiewagens van zowel het gemeentelijke als het nationale niveau hadden zich al bij de achtervolging aangesloten.

De agenten verloren de auto uit het oog, maar hij dook weer op in een doodlopende straat en botste tegen een auto van de Spaanse nationale politie. Tijdens de achtervolging en de arrestatie van de dader raakten vier agenten van de Nationale Politie in verschillende mate gewond.

De 35-jarige automobilist was op het moment van het ongeluk onder invloed van alcohol. Na de botsing zat hij opgesloten in zijn voertuig. Hij vocht tegen zijn arrestatie en moest bedwongen en op de grond gegooid worden zodat de agenten hem in de boeien konden slaan.

Sevilla, Laatste-nieuws.com.

Deel het artikel op social media platformen

Artikelen met dezelfde categorie

Zoek nieuws artikel van het Laatste Nieuws

Vluchten voor de Spaanse politie en tot 50.000 euro inzetten