Volgorde aanbrengen huidverzorging producten

De volgorde van het aanbrengen van huidverzorging producten is niet altijd even eenvoudig. We hebben hiervoor een handige algemene regel, die makkelijk te onthouden is. Bij het aanbrengen van verzorgende huidproducten is de volgorde van consistentie belangrijk. Breng de dunste crèmes als eerst aan en eindig met de dikste substantie.

Volgorde aanbrengen huidverzorging producten

Ochtend routine

Als je voor het slapen gaan je make-up hebt verwijderd, start de ochtend met een licht reinigingsmiddel om de laatste restanten van de huidverzorging producten te verwijderen. Zodra de huid van je gezicht gereinigd is, start met het aanbrengen van een lichte serum. Geef de serum altijd even de tijd om in je huid te trekken, zodat je huid het kan opnemen.

Daarna is het tijd om je gezicht te hydrateren met een vocht inbrengende moisturizer crème. Hydrate moisturizer helpt je huid om de hele dag goed gehydrateerd te houden en creëert daarnaast een gladde basis voor je make-up. Je krijgt hierdoor een stralende huid en dat is natuurlijk wat je wilt.

Avond routine voor het slapen gaan

De make-up die je op de dag hebt gedragen, moet zorgvuldig voor het slapen gaan verwijderd worden. Je reinigt daarom ’s avonds je huid tweemaal. Hiervoor gebruik je een reinigingsmiddel op basis van balsem of olie om eerst de make-up en overtollige olie af te breken. Smeer het reinigingsmiddel op een make-up watje om je gezicht goed en zacht te reinigen. Ga niet boenen, maar maak draaiende bewegingen. Gebruik na het reinigen een zachte en hydraterende reinigingsgel.

Na de reiniging breng je voor de nacht een paar druppels van een gezicht serum aan op je huid. Het voordeel van dit serum is dat je deze zowel in de ochtend als ‘s avonds kan gebruiken. Het serum zorgt voor een verzorgende huid. Ook hierbij geldt, dat je het serum enige minuten moet laten inwerken op je gezicht.

Voor de vocht inbrengende avondcrème, gebruik je vervolgens een crème of olie met een iets rijkere, dikkere consistentie dan dat je overdag gebruikt. Dit is om de uitgedroogde huid te hydrateren tijdens de nacht. De nachtcrème of olie doet zijn werk, terwijl jij heerlijk ligt te slapen. De volgende ochtend voelt jouw huid weer zacht en fris.

 

Deel het artikel op social media platformen

Artikelen met dezelfde categorie

Zoek nieuws artikel van het Laatste Nieuws

Volgorde aanbrengen huidverzorging producten