Voordelen van het gebruik van parfum

Vóór een  of bijzondere ontmoeting kan de ideale geur je zelfvertrouwen vergroten en onaangename lichaamsgeur verminderen. Er zijn echter veel meer voordelen aan het consequent gebruiken van parfums en deodorants die verder gaan dan alleen je lekker laten ruiken. Bloemige en fruitige aroma’s helpen je minder gestrest te voelen, je geest op te krikken, en de slaap te krijgen die je ontbeerd hebt.

Voordelen van het gebruik van parfum voor vouw en man

Voordelen van het gebruik van parfum:

1. Aromatica

Deze ligt nogal voor de hand. Het voornaamste doel van parfum is van oudsher de geurstof. Het garandeert dat je de hele dag fris en lkker ruikt en helpt om belabberde lichaamsgeur op afstand te houden.

2. Verbetert de stemming

Stemmingsverbetering is een van de cruciale voordelen van het dragen van parfum. Door parfum te gebruiken kun je je beter voelen. Bovendien kun je, om je Mood beter uit te stralen, een geur dragen die juist dit doet. Of je je nu joviaal, brutaal, aarzelend of zelfs terughoudend voelt, parfums zijn er in verschillende geuren. Kies en draag een geur die de situatie volgt om je er passend bij te voelen.

3. Parfum verhoogt het zelfvertrouwen

Een beetje parfum kan een wereld van verschil maken voor je persoonlijkheid. Een behoorlijk parfum kan je zelfvertrouwen vergroten en ervoor zorgen dat je de dag doorkomt zonder je zelfbewust te voelen over je lichaamsgeur, net zoiets als een mooie jurk of prachtige tas. Kies een geur die je aanspreekt en je de energie geeft om door te zetten ondanks alle obstakels.

4. Verbetert je uiterlijk

Een van de vijf zintuigen, de reukzin, is van cruciaal belang ook bij het uiterlijk. Je kunt soms tot iemand aangetrokken worden op basis van hoe hij of zij ruikt. Feromoonrijke parfums vergroten je aantrekkelijkheid naar de ander.

5. Parfum is stimulerend

Veel parfums werken af en toe als een natuurlijk afrodisiacum. Dit verklaart waarom iemands parfum je tot hem of haar aantrekt. Feromonen, die een afrodiserende werking hebben, worden in specifieke soorten geuren gevonden.

Voordelen van het gebruik van parfum

6. Verbetert je gezondheid

De werkzaamheid van parfum om iemands gezondheid te verbeteren is niet door de wetenschap aangetoond. Wel kunnen de stemmingsverbeterende effecten van geuren stress en andere angstgerelateerde problemen voorkomen. Je kunt je angstgevoelens bestrijden en je stemming verbeteren door je voorkeursgeur te gebruiken.

7. Herinnert aan de beste momenten uit het verleden

Belangrijke vreugdevolle herinneringstrekker is parfum. Mensen zijn vaak verbonden met aparte geuren. Veel mensen dragen het favoriete parfum om herinneringen op te halen. Ook je grote liefdes geurtje parfum blijf je voor altijd bij.

Probeer elke keer dat je op reis gaat verschillende te dragen. Je kunt die ervaringen recreëren en door de verschillende geuren aan elke vakantie herinnerd worden.

8. Aromatherapie

Talrijke kalmerende en helende effecten van parfum. Citrusvruchten, bloemige, en winterse kruidengeuren helpen lichaam en geest te ontspannen. Deze geuren garanderen dat je stressniveau onder controle is.

9. Remedie tegen slapeloosheid

De mogelijkheid om ’s nachts beter te slapen is een van de vele geneeskrachtige voordelen van parfum. Met etherische oliën doordrenkte geuren kunnen ontspanning en een rustgevende nachtrust bevorderen.

10. Verlicht hoofdpijn

Dit is een aangename verrassing! Een ander gunstig effect van parfum is dit. Je kunt van die hinderlijke hoofdpijn afkomen door parfum te gebruiken. Dit geldt echter niet voor geuren met etherische oliën die de hoofdpijn versterken.

Waarom Parfum kopen?

Een kwaliteitsparfum ruikt niet alleen lekker, maar verheft ook je geest. Het gebruik van parfums heeft verschillende voordelen. Het kan je gevoel van eigenwaarde vergroten, je aantrekkelijker maken, werken als afrodisiacum, een middel dat seksueel verlangen opwekt, stress verminderen, en hoofdpijn en slapeloosheid verlichten. Begin dus meteen met het dragen van je voorkeursgeur. Je kunt met lichtere beginnen als je extreem gevoelig bent voor zwaardere geuren.

Bron: parfumerie

Bron: parfumerie

Deel het artikel op social media platformen

Artikelen met dezelfde categorie

Zoek nieuws artikel van het Laatste Nieuws

Voordelen van het gebruik van parfum