Voorlopig geen nieuwe lanceerdatum nieuwe NASA raket

Na een langdurig weekend van testen dat maandagavond eindigde, meldden NASA managers die een megarocket voorbereiden om rond de maan te vliegen, dat ze nog steeds niet klaar zijn om een lanceerdatum voor de missie aan te kondigen.

Voorlopig geen nieuwe lanceerdatum nieuwe NASA raket

Na de voltooiing van noodzakelijk onderhoud aan de raket, probeerde de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie (NASA) nog een “natte generale repetitie” van zijn enorme Space Launch System (SLS) op het lanceerplatform in Cape Canaveral, Florida. Het team slaagde er niet in al zijn testdoelen te bereiken door de ontdekking van een waterstoflek tijdens de generale repetitie, ondanks het feit dat functionarissen de inspanning als overwegend geslaagd begroetten.

De Artemis I missie zal de eerste keer zijn dat de Verenigde Staten een ruimtevaartuig naar de maan sturen sinds het Apollo programma. De NASA is van plan de raket voor de missie te gebruiken. Voordat menselijke passagiers worden vervoerd wil NASA het eerst op een veilige manier weer in de atmosfeer brengen.

Het is heel lang geleden dat de NASA de beschikking had over een raket van deze omvang, een die in staat was grote hoeveelheden mensen en vracht naar de diepten van de ruimte te vervoeren. De raket was niet alleen ontworpen om de reis naar de maan te maken, maar heeft ook de mogelijkheid om voor het eerst mensen naar Mars te sturen.

NASA functionarissen hebben verklaard dat de gegevens van de test eerst geanalyseerd zullen moeten worden voor ze kunnen bepalen wanneer de eerste missie zal opstijgen. Op de vraag of augustus nog een mogelijkheid was, antwoordde Whitmeyer dat ze die informatie nog niet hadden.

Tijdens de tests zou de brandstof in de tanks van de raket geladen worden, en daarna zou het aftellen naar de lancering geoefend worden. De ploeg was van plan de seconden te blijven aftellen tot ze bij negen waren, wat de typische tijd is vlak voordat een motor zou starten, echter bij 29 is het stopgezet.

De managers van de NASA verzuimden een precieze omschrijving te geven van de doelstellingen die niet gehaald werden. De groep zal het lanceerplatform evalueren om te bepalen wat daar eventueel gerepareerd kan worden.

Volgens John Honeycutt, de manager van de raket, zullen de ingenieurs nu de mogelijke gevolgen evalueren na het uitvoeren van enkele extra controles. Niettemin benadrukte hij dat het publiek niet bang hoeft te zijn dat de mega maanraket niet veilig is en het veilig kan opstijgen.

Deel het artikel op social media platformen

Artikelen met dezelfde categorie

Zoek nieuws artikel van het Laatste Nieuws

Voorlopig geen nieuwe lanceerdatum nieuwe NASA raket