Waar kun je het best leren duiken?

De onderwaterwereld is voor vele onder ons onbekend terrein, door te leren duiken kun je oog in oog staan met de meest kleurrijke koraalriffen, de bijzonderste planten en natuurlijk dieren. Voor je zelfstandig mag duiken en al dit moois mag ontdekken, moet je een duikbrevet halen, wat ook wel een ‘PADI open water brevet’ genoemd wordt. PADI staat voor Proffesional Association of Divers en geeft je toegang tot elk water ter wereld. Je PADI halen kan bijna overal ter wereld, ook in Nederland! Toch zijn er plekken die er met kop en schouders bovenuit steken als het gaat om onderwaterschoonheid. Ben je van plan ergens ter wereld je duikbrevet te halen? Lees dan verder!

Waar kun je het best leren duiken?
Gili-eilanden, Indonesië
De Gili-eilanden omvatten Air, Trawangan en Meno en de kans dat je tijdens het duiken een schildpad ziet is bijna honderd procent. Deze bekende duikplaats staat bekend om de schildpadden die je in veelvoud kunt spotten tijdens je onderwaterreis. Naast schildpadden, worden andere grotere zeevissen gezien zoals rifhaaien of tonijn. Ook kun je er de wereld aan kleurrijke kleinere zeevissen tegenkomen zoals kogelvissen, maanvissen of schorpioenvissen. De Gili-eilanden bieden duikcursussen voor elk niveau aan en omdat er redelijk wat concurrentie is tussen de duikscholen, blijven de prijzen er laag.

Ko Tao, Thailand
In tegenstelling tot het eiland, is het onderwaterlandschap groots vol met koraal, bedekte rotstoppen, levendige riffen en grote scheepswrakken. Een duik in het water en je begeeft je al gauw tussen allerlei kleuren rif vissen. Voorgangers beschrijven het zelfs als magisch! Als je ervoor kiest om op dit eiland te leren duiken, is avontuur gegarandeerd. De scheepswrakken geven het leren duiken een hele nieuwe dimensie.

Dahab, Egypte 

Dahab werd vroeger ook wel plaats van de hippies genoemd, tegenwoordig is dit iets minder extreem, maar de ongedwongen sfeer vind je overal terug in dit plaatsje. Dahab kent enorm veel mooie duikstreken en biedt dan ook veel mogelijkheid om je duikbrevet te halen. Duiken in de rode zee is een goede plek voor beginners, omdat er tot wel dertig meter zicht is in het water. Hiernaast is een duik maken in de Rode-Zee alsof je in een aquarium zwemt met ontelbaar veel kleuren koraal, vissen, haaien en je kunt er zelfs de grote napoleonvis spotten. Voor de echte ervaren duikers ligt hier ook een ‘blue hole’, een gat van wel honderd meter diep voor de duikers die écht eens diep willen gaan.

Santa Cruz, Ecuador 

Santa Cruz is een van de Galapagos eilanden, horend bij Ecuador. Deze eilanden gelegen in de Stille Oceaan worden beschouwd als een groot natuurpark en als je kiest om er te leren duiken, begrijp je direct waarom. Zowel boven als onder water is de natuur er prachtig, mede doordat het zeeleven wordt beschermd tegen visserij. Het water rondom de Galapagos eilanden zit vol leven. Je kunt er zwemmen tussen de haaien, dolfijnen, adelaarsroggen, zeepaardjes en zelfs de mysterieuze maanvis kan er gespot worden. De Galapagos eilanden staan bekend als een van de mooiste plekken waar je kunt duiken, en terecht. 

Deel het artikel op social media platformen

Artikelen met dezelfde categorie

Zoek nieuws artikel van het Laatste Nieuws

Waar kun je het best leren duiken?