Waarom je pasgeboren baby veel slaapt

Als je pasgeborene veel slaapt, is het waarschijnlijk een goed teken dat je genoeg slaap krijgt voor hem. Volgens het Canadese centrum voor ziektebestrijding en preventie (CDC), slaapt de gemiddelde pasgeboren gedurende 16 uur per dag en tot acht uur per nacht. U kunt echter ongerust zijn dat uw baby niet genoeg slaap krijgt. Het is een goed idee om te spreken met je zorgverlener om erachter te komen waarom hij zo slaperig is.

Misschien heb je je pasgeboren gemerkt die veel slapen vanwege honger of een medische aandoening. Je baby zal waarschijnlijk vaak honger hebben. Als je hebt gemerkt dat ze ’s nachts erg slaperig wordt, ben je misschien ongerust dat hij te veel wordt. Als dat het geval is, heeft hij misschien aan geelzucht. Een medische professional zal in staat zijn om een goede diagnose te doen, maar als u niet zeker bent, moet u met een kinderarts praten.

Je pasgeborene heeft vaak feeds nodig. Als hij borstvoeding heeft, wordt het aanbevolen om uw baby elke tot drie uur te voeden. Dit zorgt voor een adequate inname van moedermelk en stimuleert het lichaam om meer te maken. Bovendien moet u het aantal natte en vuile luiers bewaken en zeker om overvoeding te voorkomen. Een paar feeds per dag is in orde. Je pasgeborene slaapt veel meer als hij genoeg slaap krijgt.

Een ander teken dat je pasgeborene veel slaapt, is dat hij niet genoeg voedsel krijgt. Je kind moet minstens één maaltijd per dag eten. Je moet hem tussen zes en acht uur voeden. Als u geen gewichtstoename ziet, raadpleeg dan uw kinderarts. Uw babys-gewicht zal gedurende deze tijd fluctueren. Als uw baby niet wint, moet u de frequentie van voedingen vergroten.

Als je pasgeborene veel slaapt, is dit een indicatie dat je baby niet genoeg slaap krijgt. Hoewel u mogelijk in staat bent om de hoeveelheid voedingen aan te pakken, kunt u nog steeds bezorgd zijn dat uw baby niet genoeg slaap krijgt. Het is normaal voor een pasgeborene om lange tijd wakker te zijn. Hoewel de meerderheid van de baby’s zal groeien en in een paar maanden in een routine nakomen, is dit een tijd waarin u hiervan goed op moet letten.

Je moet geduldig zijn met je pasgeborene. Je moet accepteren dat je pasgeborene niet tegelijkertijd slaapt als je bent. Over het algemeen zal je baby ongeveer 14-17 uur per dag slapen. Terwijl je pasgeborene groeit, zal het moeilijk zijn om hem vaak op te wekken, dus probeer kalm te zijn en laat hem door de nacht slapen. Hierdoor kan je baby slaap inhalen. Je zult in staat zijn om je slaap in te halen, en je pasgeborene zal binnenkort groeien en zich in een snel tempo ontwikkelen.

Je moet je pasgeborenen slaappatronen volgen. Idealiter zou je pasgeborene drie tot vier uur per dag en twee tot vier uur per nacht moeten slapen. Het is niet nodig om kennis te nemen van hoeveel uur je pasgeboren ’s nachts slapen, maar je moet ook bijhouden hoeveel ze wakker worden. Als uw baby niet wint, is het misschien tijd voor een dutje. U kunt een trackingtool gebruiken, zoals een spreadsheet of zelfs een pen en papier.

Een pasgeborene slaapt veel. Het slaapt niet continu. Het slaapt in brokken. Tijdens de eerste paar weken kan het 45 minuten per keer opstaan. Tegen de tijd dat je baby drie maanden oud is, zal het 14 tot 16 uur per dag slapen. De meeste kinderen zullen door zes tot negen maanden door de nacht slapen. Je pasgeborene slaapt minstens een uur per keer.

Uw babys slaapplanning is uniek. Hij of zij kan 45 minuten op en neer zijn en voor een volledig uur slapen. Terwijl je pasgeboren ouder wordt, zul je ook merken dat je pasgeborene langer slaapt. Met drie maanden slaapt je baby voor veertien tot 16 uur per dag. Maar dat betekent niet dat je baby niet genoeg slaapt. Het is gewoon dat zijn of haar circadiane ritmes nogal vrij volwassen zijn. Dit is een reden waarom je baby zoveel slaapt.

Deel het artikel op social media platformen

Artikelen met dezelfde categorie

Zoek nieuws artikel van het Laatste Nieuws

Waarom je pasgeboren baby veel slaapt