Wanneer een auto huren in Curacao

Op vakantie gaan naar Curacao. Uitzoeken of openbaar vervoer ok is of weten of taxidiensten goede tarieven hebben is nogal moeilijk. Bij Veilig Auto Huren Curacao zijn ze eerlijk en transparant. Je kan hier gemakkelijk en veilig een auto huren.

Locatie en je reisplan zijn alles

De beslissing om een auto te huren op Curacao hangt helemaal af van de plaats van je accommodatie. En nog belangrijker, wat je van plan bent tijdens je verblijf te doen. Als je bijvoorbeeld in de buurt van Jan Thiel verblijft en je hebt geen plannen om de rest van het eiland te zien, dan zit je zonder auto wel goed. Als je echter van plan bent de mooiste stranden van Curacao te zien, heb je beslist een auto nodig.

Strandverkenning, stadsbezoek & off road gaan

Ok, dus je wilt naar een mooi strand. Heb je dan een Jeep of een 4 bij 4 nodig? Het antwoord is: dat hangt ervan af. De meeste stranden zijn zelfs bereikbaar in een Kia Piccanto of zo. Sommige van de meer afgelegen stranden zijn alleen bereikbaar met een Jeep.

Wanneer een auto huren in Curacao

Playa Lagun

Verscholen tussen grijze kliffen bij de noordwestelijke plaats Lagun ligt het kleine maar vredige Playa Lagun. Gelegen in een smalle inham is het kalme water van Playa Lagun perfect voor snorkelaars van elk niveau, en er zijn voorzieningen om snorkel- en duikuitrusting te huren. Recente reizigers roemden het strand om het kristalheldere water en het prachtige koraalrif, waarbij velen zeiden dat ze tijdens het snorkelen kleurrijke vissen, scholen inktvissen, zeeschildpadden en meer zagen. Voor de beste kans om schildpadden te zien, bezoek je het best ’s morgens.

Het heeft misschien niet de voorzieningen van sommige van Curaçaos populairdere stranden zoals Playa PortoMari of Blauwbaai, maar deze rustige kleine inham heeft veel schaduw en is zeer geschikt voor gezinnen die rustig willen zwemmen. Plus, in tegenstelling tot veel andere stranden op het eiland, is de toegang tot Playa Lagun gratis. Zorg er alleen voor dat je waterschoenen of -sokken draagt. Zoals de meeste stranden op Curaçao kan het terrein boven en onder de kust ruw zijn. Hoewel er niet veel voorzieningen zijn, kun je tegen een kleine vergoeding een stoel huren en je kunt ook wat verfrissen bij de bar die over de inham uitkijkt. Het strand ligt even ten zuiden van het stadje Lagun, ongeveer 25 mijl ten noordwesten van Willemstad.

Cas Abao strand

Zowel toeristen als plaatselijke bewoners geven de voorkeur aan Cas Abao Beach, en het is niet moeilijk te zien waarom. Het wit-zand strand is omgeven door kliffen en weelderig groen, en ligt in de schaduw van rieten palapa’s (grote palmparasols). Zeeschildpadden, gevlekte adelaarsroggen en een regenboog van tropische vissen lonken naar snorkelaars in warm, turkoois water. Zijn je spieren pijnlijk van het zwemmen? Je kunt een volledige lichaamsmassage krijgen direct aan de waterlijn. Voel je je hongerig? De Beach Bar & Restaurant biedt een assortiment hapjes en drankjes dat je de hele dag zal onderhouden.

Recente bezoekers waren dol op het strand van Cas Abao om zijn verbluffende schoonheid en handige voorzieningen, hoewel sommigen de extra kosten betreurden die verbonden zijn aan zoiets simpels als een douche. Degenen die gingen snorkelen beveelden het ten zeerste aan, waarbij velen zeiden dat ze een gevarieerde reeks van onderwaterleven konden zien, aka niet alleen vissen. Reizigers raadden ook sterk aan waterschoenen of sandalen mee te nemen, want het ondiepe water is bezaaid met kiezelstenen en gebroken koraal, wat hard kan zijn voor je voetzolen.

Koningin Emma

Overspant de St. Anna Baai, de Koningin Emma, of ook wel de “Swinging Old Lady” genoemd, is een drijvende voetgangersbrug die de twee helften van Willemstad, Punda en Otrobanda, met elkaar verbindt. De Koningin Emmabrug, gebouwd in 1888, wordt ondersteund door 16 pontonboten en zwaait zijdelings open om schepen de baai in en uit te laten varen.

Recente reizigers genoten van een maaltijd of een kop koffie terwijl ze zich verwonderden over de boten die door de open arm van de brug voeren, vooral als ze ’s avonds verlicht is. En maak je geen zorgen als je bij het openzwaaien van de brug aan de verkeerde kant terechtkomt – watertaxi’s brengen je gratis terug over de baai. Plus, de nabijheid van het dok van de cruiseschepen maakt het een gemakkelijk oriëntatiepunt om van je must-see lijst te schrappen.

Handelskade

Aan de Punda kant van Willemstad ligt Handelskade, dat schilderachtige stuk pier dat je op elke ansichtkaart van Curaçao hebt gezien. Koloniale Hollandse gebouwen beschilderd in schitterend roze, blauw en geel omzomen het water van de St. Anna Baai. Ga zitten en drink een daiquiri op een van de terrasjes aan de Handelskade en kijk hoe de Koningin Emmabrug openzwaait om schepen de haven in te laten, of wip even binnen bij een van de winkeltjes langs het water.

Als je vroeg genoeg opstaat, kun je verse vis en producten bemachtigen op de dagelijkse drijvende markt op de noordpunt van Handelskade. Of je kunt ’s avonds over de brug lopen om Handelskade’s verlichte gevels en weerspiegelingen op de baai te zien glinsteren. Ongeacht het tijdstip van je bezoek wil je vast wel een foto of twee maken. Eerdere bezoekers raadden aan de brug over te steken voor de beste foto-hoeken.

Recente bezoekers zeiden dat de waterkant en de kleurrijke gebouwen die er langs staan even mooi zijn als op de foto’s, en de meesten raadden aan te stoppen om iets te drinken te halen in een van de cafés.

Bron: auto huren curacao

Deel het artikel op social media platformen

Artikelen met dezelfde categorie

Zoek nieuws artikel van het Laatste Nieuws

Wanneer een auto huren in Curacao