Wat is een taatsdeur?

Is een typische openslaande draaideur te alledaags en simpel voor jou? Wil je iets interessanter dat geen extra ruimte in beslag neemt in jouw woning of moeilijk te instaleren is? Dan is een binnen taatsdeur de ideale deur voor jou. “Wat is een taatsdeur?” vraag jij je wellicht af.  Een taatsdeur, ook wel pivotdeur genoemd, is een unieke deurstijl die in elk interieur zal opvallen. Het is een binnendeur welke een ware aanvulling is op jouw interieur. Dubbele taatsdeuren kunnen ook worden gebruikt voor een nog grotere woonimpact. 

Wat is precies een pivotdeur?

Een pivotdeur wordt op zijn plaats gehouden door scharnieren aan de boven- en onderkant van de deur. Hierdoor wordt deze in het plafond en de vloer gemonteerd in plaats van in de wanden, zoals bij een traditionele deur het geval is. Dankzij de scharnieren aan zowel de boven- en onderkant, draait de taatsdeur om een verticale as. Hierdoor kan de deur zowel naar binnen als naar buiten zwaaien.

De meeste deuren hebben de as langs de zijkant, maar de taatsdeur heeft deze dichter bij het midden. Wanneer de deur wordt geopend, geeft dit een uniek scharniereffect. Met deze binnendeur zal je zeker bekijks hebben en positieve reacties opleveren van jouw bezoek. 

Een standaard taatsdeur heeft geen omlijsting of frame waar de deur in hangt. Daardoor creëer je eenheid in de woonstijl en heeft het een serene en rustige uitstraling. Pivot binnendeuren zie je dan ook vaak terug in een moderne of industriële wooninrichting. 

Taatsdeur van RK Door system

Voordelen van een taatsdeur

Nu je weet wat een taatsdeur precies is, wil je wellicht ook de voordelen weten. We hebben de voordleen van een taatsdeur voor je op een rij gezet. 

  • Taatsdeur is een unieke deur die het middelpunt van jouw interieurontwerp is. Deze binnendeuren vervelen nooit, want er zijn maar weinig mensen die zo’n uniek kenmerk in huis hebben. 
  • Een heldere glazen binnendeuren zorgen voor extra natuurlijk licht, zeker als de aangrenzende kamer veel ramen heeft. Verder lijkt de vloer eindeloos door te gaan en is de aangrenzende kamer een onderdeel van het geheel. Dit geeft de indruk van meer ruimte en openheid. Een mat glazen taatsdeur creëert ruimte en tegelijkertijd ook privacy.
  • Wanneer gekozen wordt voor een massieve taatsdeur in dezelfde kleur als de wand is de deur nauwelijks zichtbaar. De deur gaat namelijk helemaal op in het gheeld. Als je de deur opent, lijkt het net of je eigenlijk de wand open doet. Het heeft een heel ander speels effect dan een glazen taatsdeur. 
  • Een taatsdeur sluit altijd automatisch, wat resulteert in een aanzienlijke besparing op de stookkosten gedurende de winterperiode. Veiligheid staat voorop: de deur sluit vertraagd zodat vingers er niet gemakkelijk tussen kunnen komen.
  • De deur is elegant en minimalistisch omdat er geen slotkast nodig is. Bij het installeren van een taatsdeur zijn bovendien geen grote en opvallende kozijnen nodig.

Taatsdeuren zijn binnendeuren die stuk voor stuk een eyecatcher zijn. Strakke vormgeving, unieke stijl en in veel verschillende materialen verkrijgbaar. Wil jij een wow-factor in je woning creëren? Denk er dan over na om de gewone binnendeuren te vervangen door stijlvolle taatsdeuren. 

Deel het artikel op social media platformen

Artikelen met dezelfde categorie

Zoek nieuws artikel van het Laatste Nieuws

Wat is een taatsdeur?