Wat je echt wilt bezoeken op Curaçao

Je kunt op Curacao het beste een auto huren als je een leuke tijd op het eiland wilt hebben. Autoverhuur Curacao is niet duur en je hebt daardoor de vrijheid om alles te bezoeken. Bezoek ook de volgende plaatsen, want dit wil je niet missen.

Wat je echt wilt bezoeken op Curaçao

Playa PortoMari

Playa PortoMari is een plek die de moeite waard is om te stoppen voor liefhebbers van het buitenleven. Zijn gerehabiliteerde dubbelrif en ter plaatse verhuurde snorkels maken van dit strand een leuke plek voor onderzeese verkenning. Het strand dient ook als beginpunt van drie natuurpaden, ideaal om te wandelen of te mountainbiken. Als je honger hebt na alle fysieke activiteit, heb je geluk: Playa Porto Mari heeft een strandbar en restaurant dat genoeg Indonesische sateys en Hollandse kroketten serveert om je vol te stoppen voor ronde twee in het water of een dutje op het zand.

Playa PortoMari heeft wel de neiging druk te worden. Maar zijn natuurlijke wonderen en overvloedige voorzieningen (spoelgelegenheid, schone badkamers en schaduwrijke strandstoelen) verklaren waarom de mensen hier massaal komen. Recente bezoekers konden hun ergernissen met andere strandgangers opzij zetten om te genieten van wat Playa PortoMari te bieden heeft. Veel reizigers waren vooral vol lof over de kwaliteit van het eten dat in het restaurant geserveerd wordt, en raadden aan tegen het eind van de dag te komen voor een werkelijk adembenemende zonsondergang. Je kunt er ook kennismaken met enkele zwijnen en leguanen die de omgeving frequenteren.

Christoffel Nationaal Park

In 1978 fuseerden drie plantages bij de noordpunt van Curaçao tot het Christoffel Nationaal Park. Het park herbergt inheemse flora en fauna, zoals kerkuilen, het zeldzame en bedreigde Curaçaose witstaarthert en 450 plantensoorten, waaronder wilde orchideeën. Hoewel je een schilderachtige rit door Curaçao’s grootste nationale park kunt maken, is wandelen of mountainbiken de beste manier om het ruige landschap van Christoffel te ervaren.

Recente bezoekers zeiden dat het uitzicht vanaf de top van de Christoffelberg onvergetelijk is. Je kunt de top en terug beklimmen in twee tot drie uur, maar vanwege de hoge temperaturen en het gebrek aan schaduw mogen bezoekers in het park niet na 10 uur ’s morgens aan hun wandeling beginnen, dus zorg dat je er vroeg bij bent. Eerdere reizigers benadrukten minstens twee flessen water mee te nemen en comfortabele schoenen, want het terrein wordt rotsachtiger naarmate je dichter bij de top komt.

Behalve twee rij- en acht wandelroutes biedt het park safari’s, een beklimming van de berg onder leiding van een gids, activiteiten om vogels en herten te spotten, en seizoensevenementen die op gezinnen zijn gericht. Wie meer inzicht wil krijgen in de geschiedenis van het park moet even stoppen bij het Savonet Museum. Het museum is gehuisvest in een van de oudste plantages van het eiland en toont de geschiedenis door de ogen van de vroegere bewoners van het gebied, waaronder de slaven die op de Savonet plantage werkten, en de Arowak Indianen die het park bijna 4.000 jaar geleden hun thuis noemden.

Blauwbaai

Recente reizigers roemen Blauwbaai om zijn rust en natuurlijke schoonheid, zowel boven als onder de golven. Anderen waren blij met de ruime schaduw die de wuivende palmen op het strand bieden. Maar een waarschuwing voor de sierlijk-voetigen: net als op andere stranden op Curaçao liggen er gebroken rotsen en koraal in het ondiepe gedeelte van Blauwbaai, dus pas op voor je tenen! Een paar eerdere bezoekers uitten hun teleurstelling over de “te dure” strandstoelen en het matige eten en drinken in de nabijgelegen bar en restaurant. Toch beschreven velen dit strand als “heerlijk” en een “geweldige manier om een dag door te brengen”.

Mambo Strand

Op een klein eiland als Curaçao hoef je niet ver te reizen om een strand te vinden. En als je tijdens een cruise excursie een handige stop nodig hebt, zoek dan niet verder dan Mambo Beach (aka Seaquarium Beach). Het mag dan door mensenhanden gemaakt zijn, maar dit strand dat slechts 4 mijl ten zuiden van Willemstad ligt, biedt helderwit zand, kristalblauw water, een zandvolleybalveld en de piña colada’s waar je naar verlangd hebt. Als je je quota loungen (en drinken) voor de dag hebt vervuld, ga je naar Ocean Encounters, waar je snorkeluitrusting kunt huren of een scuba tocht kunt maken. Het gebied biedt ook een promenade omzoomd met winkels, restaurants en vele bars, die vooral op zondagavond levendig worden. Dit gebied is ook goed geschikt voor kinderen; de golfbreker van Seaquarium Beach houdt de getijden rustig, zelfs op dagen met ruwe branding.

Recente bezoekers gaven gemengde meningen over Mambo Beach. Wie van Mambo genoot, waardeerde de grote hoeveelheid schaduw op het strand in vergelijking met andere stranden op Curaçao – en de voorzieningen en activiteiten ter plaatse waren moeilijk te overtreffen. Wat voor sommige reizigers een leuke sfeer was, las voor anderen als een feeststemming, waarbij een paar reizigers het met Las Vegas vergeleken. Ook op de parkeerplaats was de veiligheid een punt van zorg. Laat je tas niet onbeheerd achter en leg al je waardevolle spullen in de kleedkamers ter plaatse. Bedenk ook dat topless baden op dit strand is toegestaan.

Shete Boka Nationaal Park

Door recente bezoekers omschreven als een “adembenemend natuurwonder”, strekt het Shete Boka Nationaal Park zich uit over meer dan 6 mijl van de noordkust van Curaçao. Het herbergt 10 zakbaaien waarvan bekend is dat verschillende soorten zeeschildpadden er eieren leggen. Hot spots in het park zijn onder meer Boka Tabla, waar enorme golven in een ondergrondse spelonk storten, en Boka Pistol, dat panoramische uitzichten biedt vanaf kalkstenen heuvels.

Eerdere bezoekers waren vol ontzag over de schitterende uitzichten vanuit het park, vooral die bij Boka Pistol. Ze waarschuwen ook dat de winden op dit deel van het eiland erg sterk kunnen zijn.

Deel het artikel op social media platformen

Artikelen met dezelfde categorie

Zoek nieuws artikel van het Laatste Nieuws

Wat je echt wilt bezoeken op Curaçao