Wat te doen in Praag?

De Gouden Stad, zo wordt Praag ook wel genoemd. Deze bijnaam heeft Praag te danken aan haar imposante en sierlijke gebouwen, grote pleinen en smalle straatjes. Praag is een lust voor het oog, maar naast haar schoonheid heeft Praag nog veel meer te bieden. Deze Tsjechische hoofdstad bevat 1,3 miljoen inwoners en jaarlijks kiezen zo’n acht miljoen toeristen Praag als bestemming. Praag leeft, er is dan ook genoeg te beleven. In dit artikel de dingen die je niet mag missen als je naar Praag gaat!

Wat te doen in Praag

Historisch centrum

Zoals net al beschreven, is Praag een ontzettend mooie stad en zeker het historisch centrum. Het plein dat hierin centraal ligt is het Oude Stadsplein, dat vroeger een belangrijke handelsplaats was waar markten plaatsvonden. Het plein wordt omringt door talloze bezienswaardigheden zoals de Tynkerk of het Oude Raadshuis. Ook vind je in het historisch centrum onder andere de Sint-Bartolomeuskerk, de Heilige Geestkerk en de Sint-Simon en Judaskerk. Niet zo’n fan van kerken? Het historisch centrum bevat ook een bijzonder theater, de Obecní Dum, dat zowel van binnen als van buiten prachtig is.

Het astronomische uurwerk

Aan de buitenzijde van het Oude Raadshuis bevindt zich het oudste nog werkende astronomische uurwerk. Het uurwerk laat naast de tijd ook de stand van de zon en de maan zien en ieder uur vindt er een soort schouwspel plaats die je zeker eens moet bekijken. De klok is behoorlijk groot en een must-see als je in Praag bent.

Karelsbrug

Praag kent maar liefst achttien bruggen, waarvan de Karelsbrug de beroemdste is. Hoewel het een standaard toeristische attractie is, is het zeker de moeite waard deze brug te bezoeken. Het bevat veel standbeelden van heiligen, twee hoge torens bij het begin en het eind van de brug en op de brug zelf vind je veel straatartiesten of verkopers, of dat leuk is laat ik aan jou. Je zal je in ieder geval niet snel vervelen op de Karelsbrug.

John Lennon Wall

De John Lennon Wall is ontstaan doordat iemand na de dood van John Lennon een portret van hem maakte op een willekeurige muur met hierbij een aantal songteksten. John Lennon, net als de muziek van de Beatles stond symbool voor vrede in Tsjechië. De muur vormde dan ook een belangrijk eerbetoon en deels protest tegen het communisme. De muurschilderingen waren namelijk verboden en werden telkens overgeschilderd door politie. Tegenwoordig vind je op deze muur allerlei kunstzinnige afbeeldingen, gemaakt door professionele kunstenaars.

Praagse Burcht

De Praagse burcht werd in de negende eeuw gebouwd en is de grootste burcht ter wereld, alleen de voorkant is al vijfhonderd meter lang! De Praags burcht bevat een paleizencomplex: je vindt er verschillende paleizen, kathedralen, binnenplaatsen en koninklijke tuinen. Het is alsof je een stadje binnen Praag bezoekt wanneer je er doorheen wandelt.

Petrinheuvel

Behoefte aan groen, rust en uitzicht? Bezoek dan de Petrinheuvel! Deze ligt op 318 meter hoogte en bevat een replica van de Eiffeltoren die je overigens ook kunt beklimmen. Het gebied omvat natuur en mooie tuinen waar je door heen kunt wandelen. De klim omhoog kan nogal een opgave zijn, daarom is er ook de mogelijkheid met een kabelbaantje naar boven te gaan wat het stiekem eigenlijk nog leuker maakt. Veel plezier in Praag!

Deel het artikel op social media platformen

Artikelen met dezelfde categorie

Zoek nieuws artikel van het Laatste Nieuws

Wat te doen in Praag?