Wat zijn de voordelen van een elektrische verwarming?

Huisverwarming zonder gas is de richting waarin we allemaal gaan. De voordelen van het gebruik van een elektrische verwarming zijn talrijk. Dit geldt vooral als je een elektrische infrarood verwarming gebruikt om je huis te verwarmen. Het is ook een milieuvriendelijke manier om je huis te verwarmen, vooral als je energie gebruikt die duurzaam geproduceerd is.

Electrische verwarming

Wat zijn de voordelen van een elektrische verwarming

Hernieuwbare energiebronnen, zoals de zon, wind en geothermische energie, raken nooit uitgeput. De verbranding van kolen, olie en aardgas zijn allemaal schadelijk voor het milieu. Ze dragen ook niet bij tot luchtvervuiling of CO2 uitstoot.

Convectie- en stralingswarmte zijn de twee soorten verwarming die bij elektrische verwarmingssystemen mogelijk zijn. Convectieverwarmers verwarmen de lucht om zich heen, wat verschillende nadelen heeft. Een lange wachttijd voordat het warm wordt, stofdeeltjes die in de lucht circuleren, en droge warmte zijn bijvoorbeeld allemaal problemen.

In tegenstelling tot stralingswarmte, die de lucht verwarmt in plaats van rechtstreeks voorwerpen en mensen te verwarmen, verwarmt stralingswarmte de lucht niet. Deze manier van verwarmen is aangenaam in het gebruik en heeft talrijke voordelen. Denk aan de meubels, de vloer, en de muren. Wat zijn de top tien voordelen van het gebruik van elektrische infrarood verwarming?

#1 Infrarood verwarming is een zeer kosteneffectieve manier van verwarmen.

De warmtepanelen van Infrared Heating kunnen tot 93 procent van de energie die ze ontvangen omzetten in infrarood warmte, waardoor ze zeer efficiënt zijn. Elektrische verwarmers zijn ook minder duur, zowel voor de eerste aanschaf als voor het verdere onderhoud. Er is geen regelmatig onderhoud nodig, en er zijn ook geen onderdelen te vervangen bij gebruik van elektrische verwarming. In vergelijking met andere convectieverwarmingssystemen betekent dit een aanzienlijke besparing op het onderhoud. Omdat het op grote schaal geproduceerd wordt, is elektrische energie ook relatief goedkoop. Bovendien raken de gasvoorraden uitgeput en zijn ze ook schadelijk voor het milieu. Je kunt natuurlijk je eigen groene energie opwekken door zonnepanelen op je dak te installeren.

#2 Behoud een gezond binnenklimaat met een infrarood paneel.

Behalve een schoon en hygiënisch binnenklimaat biedt een elektrisch infrarood verwarmingspaneel nog andere voordelen. Omdat elektrische verwarming volledig stofvrij is, is het een schoon systeem. Het is niet nodig een convectieverwarming te gebruiken omdat er geen stofdeeltjes in contact komen met het verwarmingssysteem. Bovendien komen hier de vieze geurtjes vandaan. Omdat er bij stralingswarmte geen luchtcirculatie is, zijn er ook geen bacteriën of stofdeeltjes in de lucht om mee te circuleren. Afgezien daarvan wordt de lucht ook niet droog. Over het geheel genomen is een infrarood verwarming schoon, hygiënisch, en zorgt voor de juiste luchtvochtigheid. Bovendien is elektrische verwarming geurloos.

#3 Er worden geen giftige gassen gebruikt.

Omdat een infrarood verwarmingssysteem geen dampen produceert, is er bij het gebruik ervan geen gevaar voor de omgeving of de voorwerpen die verwarmd worden. Tijdens het verwarmingsproces komen er geen voor onze gezondheid schadelijke gassen in de atmosfeer. Een infrarood verwarming met een RoHS certificaat, daarentegen, is vrij van mogelijk schadelijke stoffen. Als je het Geprüfte Sicherheit (GS) keurmerk ziet, kun je er zeker van zijn dat je verwarming grondig op veiligheid getest is. Bovendien zijn de infrarood panelen die door de VS goedgekeurd zijn vrij van stoffen die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Zo is de afwezigheid van giftige stoffen die tijdens het verwarmingsproces door de verf vrijkomen van kritiek belang bij het gebruik van elektrische verwarming. De giftige eigenschappen van de kleur die gebruikt wordt op goedkope panelen die van buiten de EU ingevoerd worden zijn bekend. Let bij aankoop dus goed op de etiketten.

#4 Met behulp van een thermostaat kan de temperatuur eenvoudig geregeld worden.

Temperatuurregeling die eenvoudig, nauwkeurig en betrouwbaar is, is mogelijk met elektrische thermostaatverwarming die manueel of volautomatisch werkt. De thermostaatverwarming, die vanuit het centrale station bediend wordt, maakt een nauwkeurige regeling van de gewenste temperatuur of cyclus mogelijk. Als je een wifi-thermostaat hebt, kun je die ook via een app op je slimme toestel beheren. Omdat hij niet onnodig wordt aangezet, kan een elektrische thermostaatverwarming je tot 20 procent op je verwarmingskosten besparen. Bovendien kan gebruik gemaakt worden van raamsensoren, waarbij de infrarood verwarming detecteert wanneer een raam geopend wordt, waardoor de verwarming automatisch uitschakelt.

#5 Elektrische verwarming met een maximum temperatuurbegrenzing

Langgolvige infraroodstraling wordt gebruikt bij elektrische stralingsverwarming voor residentiële toepassingen. De verwarmingspanelen zijn ingesteld op de hoogste temperatuur die bereikt kan worden en toch aanrakingsveilig blijft. Als je het paneel aanraakt, zal het warm aanvoelen, maar je vingers verbranden of blaren veroorzaken is uitgesloten. Er is een temperatuurgrens van tussen de 80 en 120 graden. Afhankelijk van het type infraroodverwarmingstoestel en de hoeveelheid vermogen dat het heeft

#6 In geval van oververhitting is er een veilige automatische beveiliging.

De elektrische verwarmingssystemen van Infrared Heating zijn allemaal uitgerust met een automatische beveiliging tegen overstroom en oververhitting. Dit gebeurt met behulp van passende schakelapparatuur in het elektrische verwarmingssysteem. Als het verwarmingspaneel te heet wordt, schakelt het automatisch uit. De door A-merken vervaardigde infrarood panelen zijn uitgerust met verschillende automatische beveiligingsschakelaars. Deze automatische bescherming garandeert het welzijn van zowel mens als dier.

#7 Eisen voor extra verwarming

Aan specifieke verwarmingsbehoeften kan alleen voldaan worden door een verwarmingssysteem dat op elektriciteit werkt. Het gebruik van gasgestookte kachels voldoet niet aan deze specificaties. Gelijkmatige warmteverdeling, verwarmen van een bepaald deel van het fornuis zonder andere te beïnvloeden, verwarmen van niet-geleidende materialen, en verwarmen zonder oxidatie zijn enkele van de voordelen van inductiekoken.

#8 Hoog rendement

Elektrische verwarming die gebruik maakt van stralingswarmte heeft een zeer hoog energierendement. Tijdens het genezingsproces gaat maar een heel klein beetje warmte verloren. Maar liefst 93 procent van de energie wordt omgezet in infrarode warmte. Dit is een extreem hoog rendement. Het rendement van gas-, vaste brandstof-, en oliegestookte verwarming is respectievelijk 60 procent, 30 procent, en 60 procent, bij elektrische verwarming. Voeg daarbij het gebruik van een thermostaat om je huis te verwarmen, en je bespaart ongeveer 20% op je verwarmingskosten. Je kunt aanzienlijk besparen op verwarmingskosten door een infrarood paneel te gebruiken, vanwege het hoge rendement en de lange onderhoudsvrije levensduur.

#9 Infrarood warmtepaneel zonder lawaai

De warmtepanelen die bij infrarood verwarming gebruikt worden zijn volkomen geluidloos. Er is geen irritant geluid wanneer het verwarmingspaneel wordt aangezet, zodat je in volkomen stilte van de aangename warmte kunt genieten. Daardoor is infrarood verwarming een stille elektrische verwarming.

#10 veilige elektrische verwarmer

De elektrische verwarming met stralingswarmte is ongeëvenaard als het om veiligheid gaat. Daarom moeten infrarood panelen strenge veiligheidstests doorstaan voor ze op de markt komen. Een positief resultaat is vereist voordat strenge kwaliteitskeurmerken en certificeringen kunnen worden afgegeven. Hiertoe behoren de strenge Duitse TÜV goedkeuring, het RoHS certificaat, het EMV label, en het VDE label.

Bronnen:

Infrarood verwarming
Infrarood panelen
Infrarood verwarming
Terrasverwarmer

Deel het artikel op social media platformen

Artikelen met dezelfde categorie

Zoek nieuws artikel van het Laatste Nieuws

Wat zijn de voordelen van een elektrische verwarming?