Werken in een kledingzaak

Veel mensen beschouwen werk in een winkel als niet leuk. Je krijgt er vaak te maken met boze of vervelende klanten, lage lonen en het is vaak veel werk. Dit is al helemaal het geval wanneer je werkt in een kledingzaak, waar je ook nog eens alle kleren telkens opnieuw moet opvouwen, zelfs als een klant de hele stapel botweg heeft omgegooid. Toch zitten er ook nog voordelen aan deze baan verbonden. Dit zijn een aantal voordelen en nadelen van het werken in een kledingzaak.

De voordelen

Je hebt misschien als je eerste bijbaan gewerkt in een kledingzaak of je wilt graag een baan hierin zoeken, maar twijfelt wellicht nog. Er zitten ook nog genoeg voordelen verbonden aan het werken in een kledingzaak. Zo werk je in een kledingzaak vaak met een specifieke doelgroep mensen, zoals bijvoorbeeld jongvolwassen vrouwen in een winkel voor een merk die dit als doelgroep heeft. Als je goed kunt opschieten met de doelgroep van de winkel waar jij werkt, kan het nog gezellig zijn met de klanten ook. Daarbij geven een flink aantal kledingwinkels korting aan de werknemers. Op deze manier kun je dus goedkoper shoppen en wie wil dat nou niet? Je hebt, liggend aan de functie en hoe het in een specifieke kledingzaak geregeld wordt, misschien zelfs wel invloed op hoe de winkel eruitziet en dit kan ontzettend leuk zijn! Deze baan is ook handig als je graag nog genoeg andere dingen plant rondom werk, want de werktijden in een kledingzaak zijn erg flexibel. Bang voor verveling hoef je hier ook niet te zijn, omdat je veel afwisselende en veelzijdige taken zal krijgen. Zo geef je bijvoorbeeld het ene moment advies en hang je kleding terug en het andere moment sta je achter de kassa of ben je aan het kijken hoe je de paspoppen het beste kan aankleden. 

Nadelen

Zoals bij elke baan zijn er ook een paar nadelen die komen bij het werken in een kledingzaak. Zo kan het natuurlijk voorkomen dat je juist niet goed kunt opschieten met de doelgroep van de winkel, waardoor de interactie met de klanten al gauw iets is waar je je liever niet mee bezig houdt. Ook wordt er vaak gesproken over lage lonen wanneer je in een kledingzaak werkt en dit is helaas iets wat wel veel voorkomt. Daarbij moet je bij een kledingzaak vaak in de weekenden werken, maar als je verder flexibel bent ingesteld, moet dit niet een al te groot probleem zijn. 

Deel het artikel op social media platformen

Artikelen met dezelfde categorie

Zoek nieuws artikel van het Laatste Nieuws

Werken in een kledingzaak