Zin in een avontuurlijke vakantie? Hier moet je naartoe!

Houd je van actie, avontuur en spanning tijdens je vakanties? Diepzeeduiken, de hoogste bergen bewandelen of zelfs rotsen beklimmen? Vakantie is voor iedereen anders, de een vindt het heerlijk te ontspannen met een boek, de ander vangt het liefst zo veel mogelijk adrenaline. Vakantie is goed te combineren met avontuur, je kunt natuurlijk altijd een mooie wandeling of hike maken, maar er zijn een aantal plekken ter wereld die nét iets avontuurlijker en spannender zijn! Benieuwd? In dit artikel de spots voor wie op zoek is naar een vakantiebestemming vol avontuur. 

Zin in een avontuurlijke vakantie

Op vulkaan tocht in Costa Rica

Costa Rica kent maar liefst honderdtwaalf vulkanische gebieden, waarvan er vijf actief zijn. Als liefhebber van vulkanen zit je in Costa Rica dus goed! De natuur rondom de gebieden is bijzonder rijk, dit komt door de vruchtbare aardkorst die ontstaan is door de vele uitbarstingen. In Costa Rica heb je de kans om de Arenal, de Poas, de Turrialba en de Irazu vulkaan te beklimmen en te bezoeken. Alle vulkanen zijn veilig om te bezoeken, ze worden nauwlettend in de gaten gehouden zodat men snel kan anticiperen als de vulkanen actiever worden, geen zorgen dus! Tip: ga altijd met een gids de vulkaan op! 

Ziplinen

Op zoek naar snelheid, spanning en een uitzicht van jewelste? Een zipline, ook wel tokkelbaan genoemd, is een kabelbaan waarmee je van punt naar punt vliegt en je snelheden tot wel zeventig kilometer per uur kunt bereiken! Europa heeft een aantal ziplines met een bijzonder uitzicht, hier volgt een overzichtje:
 

  • Volo’dell Angelo Zipline, Castelmezzano Italië
  • Fantasticable Zipline, Morzine Frankrijk
  • Pazinska Jama Zipline, Pazin Croatie 
  • Migra Fehra Zipline, Malta
  • Velocity 2 Zipline, Wales 

Paragliden op Tenerife

Vliegend over de bergachtige landschappen met uitzicht op natuur en het water, paragliden geeft je de kans de wereld eens vanuit een ander perspectief te zien, namelijk vliegend. Met een parachute bereik je al gauw zo’n tweehonderdmeter hoogte! Door de warmte, wind en de bergen geeft Tenerife je het gevoel dat je daadwerkelijk zelf kunt vliegen, ideaal dus voor de avonturier onder ons. 

Wildkamperen in Scandinavië

Kamperen is leuk, maar een echt avontuur wordt het als je alleen bent met de natuur. Zelf je vuur maken, geen elektriciteit hebben en omringt door natuur. Wildkamperen is helaas verboden in veel Europese landen, maar gelukkig mag het nog bij onze noorderburen. In Finland, Noorwegen en Zweden mag je overal je tent op zetten. Geliefde plekken in deze gebieden zijn langs de Fjorden, waar het uitzicht fantastisch is en kamperen een compleet nieuwe benaming krijgt. 

Wandelen door Boheems Zwitserland

Hoewel de naam doet vermoeden dat het gebied in Zwitserland ligt, is dit niet het geval. Boheems Zwitserland ligt namelijk in Tsjechië, het is een Nationaal Park dat zijn naam dankt aan een aantal Zwitsers die het gebied net zo mooi vonden als Zwitserland. Boheems Zwitserland bevat indrukwekkend hoge zandformaties, diepe ravijnen, donkere bossen en is een fantastisch gebied om te bewandelen. 

Deel het artikel op social media platformen

Artikelen met dezelfde categorie

Zoek nieuws artikel van het Laatste Nieuws

Zin in een avontuurlijke vakantie? Hier moet je naartoe!