Zou je op dit moment zwanger naar de VS willen reizen?

Zou je een vlucht naar de Vereigde Staten nemen als je zwanger bent? En vooral, in de nasleep van de schokkende Roe v. Wade beslissing van het Amerikaans Hooggerechtshof, zou je staten bezoeken die abortus prompt verboden hebben?

Zou je op dit moment zwanger naar de VS willen reizen

De ees Amerikaanse staten hebben abortus al verboden, volgens de Guardian Tracker: South Dakota, Missouri, Arkansas, Oklahoma, Kentucky, en Alabama.

Abortusrechten zijn in gevaar in nog eens 12 staten, en nog eens 12 staan op het punt het te verbieden of er sterke beperkingen aan te stellen. In de komende maanden wordt voorspeld dat meer dan de helft van de Amerikaanse staten wetgeving zullen aannemen die abortus verbiedt.

Maar de omverwerping door de VS van de baanbrekende beslissing die de rechten op abortus in de federale wetgeving garandeerde, zette een onaangenaam president in werking en dat doed de alarmbellen rinkelen.

Moeten toeristen erover denken om delen in de VS te mijden?

Zwangere vrouwen kunnen nu moeilijk medische hulp krijgen als ze in de VS een miskraam krijgen, wat vergelijkbaar is met het geval van de Amerikaanse vrouw Andrea Prudente die in Malta een spoedoperatie werd geweigerd wegens Malta’s strenge anti-abortus wetten. Dit roept ook het probleem op van het reizen naar de VS, zeker naar de 6 tot 30 staten.

Ook kunnen toeristen juist de 18 Amerikaanse staten vermijden om de vrouwen te steunen die over hun eigen lichaam willen blijven beslissen.

Malta gaat abortuswetten opnieuw bekijken

Na de verontwaardiging over een Amerikaanse vrouw Andrea Prudente die een abortus geweigerd werd hoewel de baby een miskraam bleek te zijn en daarmee haar leven bedreigde, begon de Maltese regering donderdag met een herziening van de abortusbeperking wetgeving. Lees meer over dit nieuwsartikel

Deel het artikel op social media platformen

Artikelen met dezelfde categorie

Zoek nieuws artikel van het Laatste Nieuws

Zou je op dit moment zwanger naar de VS willen reizen?