Zwanger en voorkom rugpijn

De beste manier om met rugpijn om te gaan tijdens de zwangerschap

Als je zwanger bent, is de kans groot dat je lage rugpijn krijgt. Het is frustrerend en moeilijk om met rugpijn om te gaan tijdens de zwangerschap, ondanks het feit dat het vaak voorkomt. De toename van de buikmassa en de resulterende verandering in houding zijn de schuld. Je begint met een holle rug te lopen en je schouders naar achteren te trekken. Je rugspieren zullen hiervan een pak slaag krijgen.

De ligamenten die uw bekken omringen ontspannen en worden losser als uw hormoonspiegels fluctueren. Om ruimte te maken voor de komst van uw kind, is deze stap essentieel. Dit leidt er echter toe dat uw bekken instabiel wordt, wat resulteert in rugpijn. Wat betreft de bekkeninstabiliteit, ja, die is correct.

Het hormoon ‘progesteron’ is verantwoordelijk voor lage rugpijn tijdens de vroege zwangerschap.

Het is goed om te weten dat je iets kunt doen aan de rugpijn die je ervaart tijdens de zwangerschap. Als het gaat om het verlichten van rugklachten tijdens de zwangerschap, hebben we wat nuttig advies.

Rugbelastende activiteiten

Als u bukt, dingen van de vloer opraapt, sokken en schoenen aantrekt, de vaatwasser in- en uitlaadt, gaat zitten en weer opstaat, kunnen deze dagelijkse taken uw rug extra belasten.

Zolang u de instructies zorgvuldig opvolgt, is geen van de hierboven genoemde handelingen gevaarlijk. Verreweg de meest voorkomende blunder en moeilijkste oefening is het van achteren werken. Je kunt bijvoorbeeld alles van de grond oppakken zonder je knieën te buigen. Zwangerschap lage en hoge rugpijn, evenals hinderlijke pijn in de middenrug, kunnen hier allemaal het gevolg van zijn. Als u structureel vanuit uw rug werkt, loopt u het risico op rugpijn, niet alleen tijdens de zwangerschap, maar ook daarna.

Wat werkt het beste als het gaat om het voorkomen van zwangerschapsgerelateerd rugongemak?

Zwangerschapsklachten aan de rug kunnen op drie manieren worden verlicht:

Ontspan in een warm bad.

Een warmwaterkruik en een warm bad kunnen rugpijn verlichten.

Leun achterover en ontspan met een massage.

Vanwege rugpijn is het prettig om een ​​goede massage te krijgen. Het verlicht niet alleen pijn, maar het is ook goed voor je gezondheid in het algemeen. Het is een geweldige manier om de tijd te doden!

Doe een buikband om!

Veel zwangere vrouwen krijgen verlichting van rugpijn door het dragen van een buikband. Zwangerschapsgerelateerde lage rugpijn en ongemak in de buik en het bekken komen bijzonder vaak voor. Het dragen van een zwangerschapsondersteunende broek of panty kan ook nuttig zijn. Hiervoor kun je terecht bij je verloskundige.

Rugklachten tijdens de zwangerschap voorkomen: enkele praktische suggesties

Rugpijn voorkomen tijdens de zwangerschap is natuurlijk het ideale scenario. Ook dat is iets waar wij u mee kunnen helpen. Deze tips zijn ook nuttig na de bevalling. Daarna ben je in beslag genomen door het kind, en het is gemakkelijk om te vergeten dat je ook voor je eigen behoeften moet zorgen.

Houding

Besteed aandacht aan je houding als het eerste advies dat we geven. Ga zitten, staan ​​en lopen met aandacht voor je houding. Wanneer je nek en rug een rechte lijn vormen, heb je een goede houding. Houd je knieën uit het slot en trek geen holle rug.

Ga op je linker- of rechterkant liggen terwijl je slaapt.

Slaap je graag op je linker- of rechterzij? Het plaatsen van een kussen tussen uw benen helpt bij het verlichten van lage rugpijn tijdens de zwangerschap. Het resultaat is een perfect uitgelijnde wervelkolom, evenals pijnverlichting als u al last heeft van rugpijn. Dit is de ideale positie voor je rug om rugpijn tijdens de zwangerschap te voorkomen, zelfs als je alleen maar ligt om te ontspannen.

sta op en schitter!

Rugpijn tijdens de zwangerschap voorkomen is net zo eenvoudig als correct uit bed komen. Leg je handen op de grond en til je romp op met je armen terwijl je eerst naar de andere kant rolt. Laat je benen voor een korte periode over de rand bungelen voordat je stil opstaat.

Doe zoveel mogelijk lichamelijke activiteit.

Rugpijn tijdens de zwangerschap kan worden voorkomen door regelmatig te sporten. Het is niet nodig om meteen een marathon te lopen, maar je kunt je lichaam in vorm houden door te gaan wandelen, yoga te doen of een paar baantjes te trekken in het zwembad. Dit advies is nuttig voor, tijdens en na een zwangerschap.

Trek een paar loszittende schoenen aan.

Zorg ervoor dat je schoenen ook sterk en comfortabel zijn. Kleine of geen hak heeft de voorkeur. Het dragen van hoge hakken belast uw ruggengraat overmatig. Nadat de baby is geboren, kun je je mooie hoge stelten weer dragen.

Zware voorwerpen mogen niet worden opgetild.

Tillen veroorzaakt rugpijn bij de meeste mensen, zwanger of niet. Vanwege onze neiging om onregelmatig te tillen, moet u altijd uw rug recht houden terwijl u een voorwerp optilt door uw knieën te buigen. Zorg ervoor dat de aanstaande vader het zware werk aankan.

Bron artikel over rugpijn zwangerschap is het bedrijf Cryless. Cryless heeft oplossingen voor zwangerschap, baby´s, vaders en moeders

Deel het artikel op social media platformen

Artikelen met dezelfde categorie

Zoek nieuws artikel van het Laatste Nieuws

Zwanger en voorkom rugpijn